Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Latvijā noslēgusies vilku medību sezona

Latvijā ir noslēgusies 2020./2021.gada vilku medību sezona, jo sasniegts šai sezonai noteiktais medību limits – 280 vilku, liecina informācija Valsts meža dienesta (VMD) publiskotā informācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atbilstoši medību noteikumiem Latvijā vilkus drīkst medīt no 15.jūlija līdz noteiktā nomedīšanas skaita sasniegšanai, bet ne ilgāk par 31.martu. Ņemot vērā, ka VMD noteiktais pieļaujamais vilku nomedīšanas skaits – 280 dzīvnieku – 22.janvārī ir sasniegts, 2020./2021.gada vilku medību sezona ir beigusies.

Pēc VMD vēstītā, ka lielākais skaits vilku 2020./2021.gada medību sezonā ir nomedīts Ziemeļkurzemes virsmežniecības teritorijā – 49, seko Sēlijas virsmežniecība, kurā nomedīti 40 vilku, un Ziemeļaustrumu virsmežniecība, kurā nomedīti 35 vilki. Savukārt vismazāk vilku nomedīts Rīgas reģionālajā virsmežniecībā – septiņi vilki.

Latvijā pieļaujamais vilku nomedīšanas daudzums tiek noteikts katru gadu. Pieļaujamo nomedījamo dzīvnieku skaitu nosaka VMD. Medību sezonā tiek noteikts tāds pieļaujamais nomedījamo vilku daudzumu, kas neapdraud populācijas atjaunošanos un vienlaicīgi dod iespēju medniekiem mazināt zaudējumu risku, ko liela īpatņu koncentrācija un plēsēju uzvedības izmaiņas rada lauksaimniecībai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iepriekšējā gadā vilku medību sezona noslēdzās 2020.gada 15.martā.

Pēc dienesta datiem, 2019./2020.gada medību sezonā, 2018./2019.gada medību sezonā un 2017./2018.gada medību sezonā bija atļauts nomedīt 280 vilku, kur minētajos gados nomedīšanas apjoms izpildīts pilnībā. Savukārt 2016./2017.gada medību sezonā bija atļauts nomedīt 300 vilku, no kuriem nomedīti 279.

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju visā Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Foto: Pexels.com/ Attēlam ilustratīva nozīme

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.