Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Latgales un Vidzemes reģionālie mediji praktizējas mobilajā žurnālistikā

Rēzeknē 25.oktobrī notika Latgales un Vidzemes reģionālo mediju tikšanās “Reģionālais medijs — kopienas balss un balsts?”, kurā piedalījās arī VARAM ministre Inga Bērziņa. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākumā Latvijas reģionu mediju, īpaši Latgales laikrakstu situāciju, ieskicēja Latvijas reģionālo mediju asociācijas vadītāja Ivonna Plaude, un mediju pārstāvji dalījās pieredzē par to, kāda konkrētajam reģionālajam medijam ir komunikācija ar pašvaldību, kādi ir tās trūkumi un kādā veidā tie būtu novēršami. Īpaši sarežģītu situāciju komunikācijā ar līdzšinējo vietvaru – Rēzeknes valstspilsētas domi – ieskicēja laikraksta “Rēzeknes Vēstis” redaktore Marina Teterenko. Ministre solīja šai situācijai pievērst uzmanību. Salīdzinoši labāks sadarbības piemērs ir reģionālajam Latgales laikrakstam “Vaduguns”, kur medijs slēdzis sadarbības līgumus ar pašvaldību par satura un reklāmas publicēšanu.

Pirms tikšanās reģionālie mediji apkopojuši informāciju, cik kurā novada pašvaldībā izmaksā sabiedriskās attiecības, un pārrunāja, kā tās traucē vai palīdz žurnālistu darbā. Diskusijas izaicinājums – kā veicināt veiksmīgu sadarbību, kurā katra no pusēm labi dara savu darbu, nevis pašvaldībassabiedriskās attiecības imitē žurnālistiku un pietur informāciju ar nolūku būt pirmajiem jaunumu vēstītājiem, īpaši – tuvojoties pašvaldību vēlēšanām. I. Plaude aprēķinājusi, ka atsevišķās pašvaldībās sabiedriskajām attiecībām veltītais budžets izmaksā tikpat daudz, cik viena reģionālā laikraksta uzturēšanas izmaksas gadā. Nemaz nerunājot par pašvaldību izdevumiem, kas kaitē reģionālo mediju stabilitātei, par ko jau daudz runāts un diskutēts. 

Sadarbībā ar Stokholmas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga) tikšanās turpinājās ar praktiskajām apmācībām mobilajā žurnālistikā, ko vadīja Roberts Vīksne, Latvijas universitātes Ekonomikas un Sociālo zinātņu fakultātes lektors un Multimediju studijas vadītājs. Žurnālistiem bija iespēja nostiprināt esošās zināšanas un uzzināt daudz jauna par darbu ar viedierīcēm, kas ir mūsdienu multimediālās žurnālistikas lielākie palīgi. Šādas apmācības plānots rīkot arī turpmāk.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.