Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ukrainas un Latvijas bērni tiekas projektā “Mācāmies darot!”

Šonedēļ, skolēnu brīvlaika nedēļā, notiek kopīga darbošanās Latvijas un Ukrainas bērniem, ko organizē Alūksnes novada mazpulki projektā “Mācāmies darot!”. Projektu biedrība “Latvijas Mazpulki” īsteno ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu programmā “Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmdien bērni viesojās Alūksnes muzejā, vizinājās ar kuģīti “Marienburg” un radoši darbojās sabiedrības centrā. Otrdien brauca uz Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma tradīciju centru un liofilizētu gardumu ražotni “Zaļā vaļā”. Savukārt rītdien dosies uz izklaides un atpūtas centru “Bānīša brīnumzeme”. “Bērni ir kā jau bērni, labprāt mācās, radoši darbojas, arī atpūšas. Ja bērnu acīs redzu prieka mirdzumu, tātad viņiem patīk tas, ko dara. Savā starpā latviešu un ukraiņu bērni satiek labi. Jo jaunāki, jo mazāk atšķirīgā. Sarunājās krieviski vai angliski, bet ir bērni, kuri ir iemācījušies runāt latviski,” stāsta Alūksnes novada mazpulku vadītāja Sandra Buliņa.

Projekta mērķis – īstenojot Ukrainas civiliedzīvotājiem kultūrorientācijas kursu un iekļaušanās pasākumu kopumu Latvijas lauku novados, biedrības Latvijas Mazpulku sešu teritoriālo vienību ietvaros, kuros iesaistās gan Ukrainas civiliedzīvotāji, gan uzņemošā kopiena, uzlabot Ukrainas civiliedzīvotāju iekļaušanos vietējo vienaudžu vidū, uzlabot viņu komunikāciju prasmes latviešu valodā, kā arī papildus sniegt iespēju iepazīt neformālās izglītības iespēju daudzveidību ārpusskolas aktivitātēs savā dzīvesvietā, tādā veidā veicinot izpratni par Latvijas kultūru, vērtībām un likumiem, sekmējot viņu sadarbību ar Latvijas sabiedrību un iekļaušanos tajā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.