Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Mazāk laika pie ekrāniem, vairāk piedzīvojumu dabā

SKOLĒNU BRĪVDIENU nedēļu ieskandināja ciemiņi – pie ABJC jauniešiem viesojās Valmieras Viestura vidusskolas audzēkņi ar mērķi iepazīt jauniešu centru un radoši, aktīvi padarboties.
FOTO: ABJC

Mazāk laika pie ekrāniem, vairāk piedzīvojumu dabā. Ar šādu devīzi šogad Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs (ABJC) organizē aktīvu laika pavadīšanu skolēniem rudens brīvdienās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apkārt ezeram

Tas ir piedāvājums piedalīties divu dienu ciklā kustībā un dabā. Pirmdien 5. līdz 12. klašu skolēni piedalījās aktivitātē “Viss par un ap pārgājieniem”. Nodarbībā notika teorētiskas un praktiskas darbnīcas par gatavošanos pārgājienam. “Skolotāja Inese Marķitāne ar skolēniem runāja par to, kāds apģērbs jāvelk, kādi apavi, kas jāliek somā, lai dotos garākā pārgājienā, darbojās praktiski. Šodien, 22. oktobrī, skolēni dodas apkārt Alūksnes ezeram. Maršruts ir 24 kilometru garumā, un tam pieteikušies astoņi jaunieši. Pēc garā pārgājiena no pulksten 19.00 līdz rītam notiks pārgājiena dalībnieku saliedēšanās vakars,” stāsta ABJC interešu izglītības metodiķe Ieva Rakova.

Mazākie spēlēs sporta spēles

Savukārt 1. līdz 4. klases skolēni tajā pašā laikā Bērnu un jauniešu centrā piedalīsies dažādās sportiskās aktivitātēs – spēlēs spēles, sacentīsies stafetēs un citā. Aktivitātes vada skolotāja Zoja Ribuša.

“Arī rīt, 23. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 12.00 mazo klašu bērni dosies pārgājienā ar uzdevumiem pa pilsētu, bet tā noslēgumā notiks pikniks Bērnu un jauniešu interešu centra iekšpagalmā,” atklāj I. Rakova. Mazāko klašu bērni brīvdienu aktivitātes ABJC izmanto aktīvāk – grupas abas dienas ir nokomplektētas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aktivitātes ABJC skolēnu brīvdienās ir par brīvu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Mazāk laika pie ekrāniem, vairāk piedzīvojumu dabā” saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.