Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Nojauc šķūņus vēsturiskajā centrā

Privātīpašumā Pils ielā 27, kas atrodas Alūksnes pilsētas vēsturiskajā centrā starp Pils, Brūža un Margaritas ielām, beidzot izdevies sakārtot dokumentāciju, lai nojauktu tur esošos vidi degradējošos šķūnīšus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kad tas būs paveikts, Alūksnes novada pašvaldībai būs iespēja ar tehniku piekļūt lietusūdens kanalizācijas šahtai, lai novērstu jau radušos un turpmākos tās iegruvumus, kas savukārt var izraisīt ēkas bojājumus. Par to laikrakstā vēstījām šovasar. Turklāt veco šķūnīšu nojaukšana pilsētas vēsturiskajā centrā uzlabos arī šīs vietas estētisko izskatu.

Īpašuma Pils ielā 27 īpašniece Antra Ricika redakcijai vasarā atzina, ka nav ieinteresēta, lai kāda ēka, kas atrodas uz viņas zemes, sabruktu, tādēļ solīja darīt visu, lai to novērstu, bet atklāja, ka vispirms juridiski jāsakārto dokumentācija. Pašvaldība to atzinīgi novērtē un solās paveikt savu daļu darba. “Šķūnīši bija uzbūvēti uz senās lietusūdens kanalizācijas šahtas šajā apkārtnē, ar laiku šahta pamazām sāka iegrūt, tostarp – uz Lielā Ezera ielas. Ceru vēl šogad pārvarēt visus juridiskos un birokrātiskos šķēršļus, lai pašvaldībai, sadarbojoties ar privātīpašnieku, rastos iespēja radušos iegruvumus novērst,” saka izpilddirektors.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Nojauc šķūņus vēsturiskajā centrā” saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.