Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Sākusies apkures sezona

“Vēl nevajag, būs dienā pat tuvu 20… vai tad laidīsim siltumu ārā pa logiem… Vajag!!! Dzīvoklis kļūst mitrs un auksti… Ar elektrību nevar sasildīt dzīvokli un nav droši… Vajag, vajag. Vasara ir aizgājusi…” tie ir tikai daži no komentāriem, kas sociālajos tīklos izskanējuši par nepieciešamību pieslēgt vai nē centralizēto apkuri.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Domas, kā vienmēr, dalās, tomēr komentāri rāda, ka lielākā daļa ir par to, lai apkuri pieslēgtu. “Nav iemesla, lai to nedarītu. Jau šīs visas nedēļas gaitā esam pieslēguši apkuri gandrīz visām ēkām, kurām sniedzam šo pakalpojumu,” skaidro SIA “Alūksnes enerģija” valdes loceklis Aldis Mežals. Viņš stāsta, ka izdevies šķeldu un granulas iepirkt par zemāku cenu, līdz ar ko alūksnieši pakalpojumu saņems par zemāku samaksu nekā pagājušajā apkures sezonā.

Pieslēgtas lielākā daļa iestāžu

“Vasarā SIA “Alūksnes enerģija” pārbaudīja, remontēja un sakārtoja apkures sezonai nepieciešamās tehnoloģiskās iekārtas – sezonai esam pilnībā gatavi,” stāsta uzņēmuma vadītājs A. Mežals. Viņš atklāj, ka šonedēļ klienti ļoti aktīvi lūdz ēkas pieslēgt centralizētajai apkurei. Siltums tiek piegādāts no visām katlumājām novadā, arī tām mājām, kas atrodas SIA “4Plus” katlumājas apgādē.

Siltumenerģiju jau saņem arī skolas, bērnudārzi, Kājnieku skola un citas iestādes, kuru vadītāji pauduši tādu vēlmi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzņēmumam šovasar nav jaunu klientu, kas pieslēgti centralizētajai apkurei, bet četri privātie klienti ir izrādījuši par to interesi
-viņiem izsniegti tehniskie noteikumi, lai varētu izdarīt izvēli.

Būs lētāks tarifs

Šķelda nākamajai apkures sezonai ir atvesta, no tās uzņēmuma teritorijā izveidojies liels kalns. “Līgums par šķeldas piegādi līdz pat apkures sezonas beigām nākamajā pavasarī noslēgts ar Igaunijas kompāniju “Rein paul”, kurai bija vislētākais piedāvājums,” skaidro A. Mežals. Labā ziņa ir tā, ka sakarā ar lētākas šķeldas iepirkšanu pagājušā gada tarifs 71,50 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa no 1. oktobra ir samazināts un būs 63,94 eiro, kas ir starp lētākajiem Latvijā.

Centralizētajai apkurei pieslēgtas arī mājas Mālupē, Jaunlaicenē un citur pagastos, kur iedzīvotāji saņem siltumu no SIA “Alūksnes enerģija”. Pagastos katlu mājas joprojām kurina ar granulām, taču arī to cenai šogad ir samazinājums. Pērn uzņēmums tās iepirka par teju 300 eiro kubikmetrā, bet šogad cena noslīdējusi līdz 181 eiro, atklāj uzņēmuma vadītājs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Norēķinās korekti

A. Mežals uzsver, ka alūksnieši ļoti korekti norēķinās par saņemto siltumenerģiju, dramatisku gadījumu nav. Daudzi izvēlas vasarā veikt avansa maksājumu, lai ziemā atslogotu savus izdevumus. “Ir atsevišķi vēsturiskie parādi, bet tikai vienas privātpersonas dzīvokli nācās atsavināt un pārdot izsolē, jo tā ilgstoši nebija norēķinājusies par saņemto pakalpojumu. Īpašniekam bija iekrājies liels parāds, bet šo naudu, dzīvokli izsolot, atguvām,” saka A. Mežals.

Mainīja radiatorus, alokatorus un citu

Tiklīdz iestājās ievērojami vēsāks laiks, arī namu apsaimniekotājs SIA “Alūksnes nami” no māju iedzīvotājiem un viņu pilnvarotajām personām saņēma lūgumu ēkas pieslēgt centralizētajai apkurei.

Arī SIA “Alūksnes nami” esot sezonai gatavi – apsaimniekojamās mājās vasarā veikti dažādi plānotie remontdarbi. “Iedzīvotāji pie mums vērsās ar pieteikumiem radiatoru nomaiņai dzīvokļos, trīs mājās nomainījām alokatorus jeb tā sauktos siltummaksas sadalītājus, kas bija savu laiku nokalpojuši, mainījām guļvadus, stāvvadus un citu,” stāsta SIA “Alūksnes nami” valdes loceklis Raivis Bisenieks. “Problēmas gan iespējams pamanīt tikai tad, kad sistēma sāk darboties, tad arī strādāsim, lai tās novērstu,” piebilst viņš.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Sākusies apkures sezona” saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.