Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Piegādāts pirmais elektroautobuss skolēnu pārvadājumiem

25. septembrī Alūksnes novada pašvaldībā piegādāts pirmais elektroautobuss, kas paredzēts izglītojamo mobilitātes veicināšanai un skolu tīkla sasniedzamības nodrošināšanai Alūksnes novadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Elektroautobuss sāks kursēt no 2024. gada 1. oktobra. Plānotais maršruts būs Alsviķi-Ziemeru pamatskola, informē  Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Ēvele.

Elektroautobusu Alūksnes novada pašvaldība iegādājusies projektā “Elektroautobusu iegāde izglītojamo mobilitātes veicināšanai un skolu tīkla sasniedzamības nodrošināšanai Alūksnes novadā”. Projektā plānots iegādāties arī otru elektroautobusu skolēnu pārvadājumu veikšanai no pagastiem uz pilsētu. Otru elektroautobusu un pārvietojamo uzlādes iekārtu plānots saņemt oktobra beigās.

2024. gada janvārī pašvaldība noslēdza līgumu ar uzņēmēju par divu bezemisiju transporta vienību (bezemisiju elektroautobusu “ELECTRIFY 910” ar pārvietojamu 25kW DC uzlādes iekārtu) piegādi gada laikā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta mērķis ir uzlabot Alūksnes novada pašvaldības funkciju īstenošanu un sniegtos pakalpojumus, uzlabojot izglītojamo mobilitāti un izglītības iestāžu tīkla sasniedzamību, iegādājoties bezemisiju transportlīdzekli izglītojamo pārvadājumu veikšanai novadā, tādējādi veicinot publiskā sektora transporta zaļināšanu.

Kopējās projekta izmaksas ir 612 508,00 EUR, no kurām Atveseļošanas fonda finansējums ir 507 508,00  EUR, pašvaldības līdzfinansējums – 105 000,00 EUR.

Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Komentāri (2)

  1. Hmmm, nekāds priecīgs šis jaunums nav…. :(((( daudzās pašvaldībās jau ir pieredze, ka ziemas salā, viņi patērē ātrāk to elektrību, un zinot cik mums barga mēdz būt ziemas, stāvēs tas buss meža vidū, ar salstošiem bērniem. un zinot kā viņi mēdz sprāgt un aizdegties, tādos gadījumos ārā no viņa tikt nevar neviens , kā slazdā. teikšu godīgi, kaut kāda ļoti apbēdinoša ziņa. lai nopirktu normālu benzīn vai dīzeļ, kurš kalpos pa visiem mūsu neizbraucamajiem, ziemā netīrītajiem ceļiem, nē mums ir jāķemojās un jānopērk šitāds….

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.