Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Iekāp otra kurpēs – piedalies Dažādo kurpju dienā!

Piektdien, 27. septembrī, visā Latvijā notiks valsts mēroga sociālā akcija cilvēku ar invaliditāti atbalstam „Dažādo kurpju diena”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Labklājības ministrs Uldis Augulis: “Latvijā ir vairāk nekā 200 000 cilvēku ar invaliditāti, un ikviens cilvēks ir vērtība. Tādēļ Labklājības ministrija aicina pavadīt dienu ar katrā kājā uzvilktu atšķirīgu apavu. Tādējādi, simboliski iekāpjot otra kurpēs, mēs publiski paužam atbalstu kaimiņiem, kolēģiem un draugiem ar invaliditāti. Mēs iestājamies par pamattiesībām, par šo cilvēku vienlīdzīgu un pilnvērtīgu iekļaušanu sabiedrībā un ekonomikā.”

Šogad šī akcija pārsniedz valstu robežas – Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietniece Andriana Sukova kopā ar savu komandu uzvelk atšķirīgus apavus, tādējādi paužot atbalstu un aicinot mūs visus strādāt pie tā, lai izveidotu Savienību, kurā valda līdztiesība, – iekļaujošu sabiedrību visiem, tostarp personām ar invaliditāti.

Andriana Sukova uzsver: “Šis ir vienkāršs, bet ļoti spēcīgs veids, kā veicināt izpratni par personām ar invaliditāti un arī parādīt, kā ES fondi var palīdzēt. Tiek lēsts, ka Eiropas Sociālā fonda Plus ietvaros veiktie ieguldījumi ES dalībvalstīs laika posmā no 2021. līdz 2027. gadam nāks par labu 1,5 miljoniem personu ar invaliditāti.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piedaloties Labklājības ministrijas organizētajā kampaņā, ikviens kļūst par vēstnesi šai kustībai, kas veicina izpratni un palīdz nodrošināt cilvēku ar invaliditāti tiesības, lai patiesi mums visiem būtu iespēja iekļauties sabiedrībā un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Aicina ikvienu 27. septembrī sociālajos tīklos ievietot foto ar atšķirīgām kurpēm kājās, izmantojot tēmturi #IekāpOtraKurpēs, lai kopīgi izplatītu šo svarīgo vēstījumu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.