Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina doties pa Glika pēdām mūsdienu Alūksnē

Foto: Ainārs Cekuls

Alūksnes Tūrisma informācijas centrs 28. septembrī 11.00 aicina doties Pilsētpārgājienā – 4.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atzīmējot Starptautisko Tūrisma dienu un turpinot godināt Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku, ikviens aicināts pievienoties – būs interesanti, jo stāstnieces lomā būs Glika pētniece Ilona Riekstiņa. Tikšanās vieta pie Bībeles muzeja.

Alūksnē daudzas vietas saistītas ar E. Glika vārdu, uz tām arī vedīs pārgājiena maršruts. “Ir vietas, kurās neesam bijuši, bet par tām daudz zinām, tāpēc arī šogad piedāvāsim iepazīt ko jaunu pilsētā. Iegriezīsimies Alūksnes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, mācītājmuižā, apskatīsim piemiņas akmeni pirmajai skolai, dosimies pa Glika ielu uz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, apmeklēsim vietu, kur Bībeles attēls ir ietverts interjerā,” informē Alūksnes tūrisma informācijas centra tūrisma speciāliste Vita Rence un piebilst, ka visa pārgājiena laikā varēs dzirdēt daudz dažādus stāstus.

Plānotais pārgājiena garums ir 3,5 kilometri aptuveni trīs stundās. Alūksnes Pilsētpārgājiens nu jau ir tradīcija. “Rīkojam to ar mērķi vietējiem iedzīvotājiem iepazīt savu pilsētu, tās vēsturi, kultūru, personības un tradīcijas. Būsiet laipni gaidīti, iepriekš piesakoties pa tālruni 25442335,” aicina V. Rence.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.