Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Mūzikā darīt vairāk, labāk un tiekties uz augšu

Latvijā labi zināmais saksofonists Zintis Žvarts dzimis un bērnību pavadījis Kalncempju pagastā – mācījās Kalnienas astoņgadīgajā skolā un piecus gadus cītīgi braukāja uz Alūksnes Mūzikas skolu, lai apgūtu klarnetes spēli pie pedagoga Sandora Līviņa. Šobrīd tēva mājās saimnieko māsa Dina. Ņemot vērā Zinta aizņemtību, uz šo pusi tik bieži vis nesanāk atbraukt, bet, kad ir te, no lauku darbiem nebaidās. Zintis labprāt piekrīt sarunai par savām mūzikas gaitām.

Kā atzīst pats Zintis, bērnība Kalncempjos bijusi bezrūpīgs, interesants un notikumiem bagāts laiks. “Mācības man padevās viegli, bija daudz draugu. Mamma bija bibliotēkas vadītāja, līdz ar to arī pats biju čakls grāmatu lasītājs,” atceras Zintis un piebilst, ka bērnībā bez iesaistīšanās lauku darbos neiztika.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Aluksniesiem.lv abonementu:

"Alūksniešiem.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības "Malienas Ziņas" saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus Alūksnes un Apes novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Aluksniesiem.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Aluksniesiem.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.