Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Izbauda Dienvidu torņa skaņas un gaismas stāstu

Otrdien, 17. septembrī, Latvijas Astmas un alerģijas biedrības (LAAB) Alūksnes nodaļas biedri kopīgi apmeklēja Alūksnes viduslaiku pils atjaunoto Dienvidu torni, kur noklausījās par pils vēsturi stāstīto inovatīvo skaņas un gaismas stāstu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā zināms, šis ir īpašs oriģinālskaņdarbs – muzikāla teiksma “Marienburgas astotais brālis”, kas izskan arī kā atvadu sveiciens vienam no tās autoriem – aizsaulē aizgājušajam komponistam Mārtiņam Braunam. Bezmaksas Dienvidu torņa apmeklējumu nodaļas biedri Alūksnes novada pašvaldības vārdā saņēma dāvanā no domes priekšsēdētāja Dzintara Adlera nodaļas jubilejas reizē. Alūksnes nodaļai izveidojusies sadarbība ar Alūksnes novada pašvaldību, kura tās darbībai ik gadu sniedz finansiālu atbalstu, par ko nodaļas vadītāja Jautra Tatjana Poļaka ir pateicīga.

Šogad LAAB Alūksnes nodaļai aprit jau 20 pastāvēšanas gadi. Atzīmējot šo jubileju, tās biedri maijā pulcējās svētku pasākumā, lai kavētos atmiņās par pēdējos pārdesmit gados paveikto, atcerētos kopīgās ekskursijas un sarīkojumus, kuros piedalījušies.

UZZIŅA
Biedrības Alūksnes nodaļa aktīvi darbojas kopš 2004. gada janvāra. To no pirmās dienas vadīja Vija Švolmane, pēc tam – Jautra Tatjana Poļaka.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.