Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Dārza smidzinātāji

Ūdens – būtisks zaļojoša dārza priekšnoteikums

Zaļojošs dārzs ir ikviena saimnieka lepnums. Labi zināms, ka augļi nenāk bez smaga darba – dārzs prasa pietiekami lielas pūles, sākot ar stādīšanu un beidzot ar laistīšanu un ravēšanu. Tieši mitrums ir viens no būtiskākajiem veselīga dārza priekšnoteikumiem. Nodrošinot augiem pietiekamu ūdens daudzumu, varēsiet būt drošs, ka tie pārdzīvos arī tveicīgākās vasaras dienas. Viens no ērtākajiem laistīšanas rīkiem ir dārza smidzinātājs. Ir pieejami vairāki ūdens smidzinātāju veidi, un ir svarīgi mācēt izvēlēties jums piemērotāko.

Mūsdienās laistīšanas rīku klāsts ir plašs

Lai dārzkopjiem atvieglotu darbu, mūsdienās tiek piedāvāts plašs ūdens smidzinātāju klāsts. Istabas stādu laistīšanai dīgšanas periodā sevišķi noderīgs ir rokas smidzinātājs, kas ļauj ar katru mēlītes piespiešanu izsmidzināt nelielu ūdens daudzumu sīku pilienu veidā. Ja nepieciešams apsmidzināt lielākus augus, piemērots ir rokas smidzinātājs, kurā ūdens atrodas zem spiediena. Tas atvieglos smidzināšanu, jo ar vienu slēdža spiedienu iegūsiet vienmērīgu un pastāvīgu ūdens plūsmu. Lielu platību laistīšana visērtāk ir paveicama ar ūdens smidzinātāju, kas liekams uz muguras. To ir viegli pārvietot, un ar vienu uzpildi varat apsmidzināt krietni lielāku platību.

Mūsdienu tehnoloģijas – elektriskie smidzinātāji

Lai gan ierastie spiediena smidzinātāji aizvien vēl ir populāri, cilvēki arvien biežāk izvēlas elektriskos smidzinātājus. Tajos ūdens izsmidzināšanu nodrošina nevis spiediens, bet 12 voltu akumulatora darbināts sūknis. Šāds smidzinātājs krietni atvieglo laistīšanas darbu, jo tas nav jāuzpumpē, un laistīšanu varat veikt nepārtraukti.

Smidzinātāju tehnoloģiskās iespējas

Lai augu laistīšanu padarītu vēl ērtāku un vienkāršāku, ikvienam smidzinātājam ir pieejams regulējama sprausla – ar to varat gan miglot, gan izsmidzināt tiešu ūdens plūsmas strūklu. Smidzināšana miglas režīmā ir vispiemērotākā dīgstu aplaistīšanai, bet ar tiešo ūdens plūsmas režīmu varat veikt precīzu individuāla stāda vai auga aplaistīšanu. Tāpat vairums smidzinātāju ļauj nofiksēt smidzināšanas slēdzi pastāvīgi ieslēgtā stāvoklī, tādējādi padarot smidzināšanu ergonomisku un mazinot slodzi, kam pakļauta dārzkopja roka.

Smidzinātāju kopšana ir kļuvusi vienkārša

Saprotams, ka ikviens dārzniecības piederums nolietojas. Tomēr mūsdienu iespējas ļauj to kalpošanas ilgumu krietni pagarināt. Ja gadījies kāds smidzinātāja detaļas bojājums, varat atsevišķi iegādāties jaunu detaļu, nevis visu smidzinātāju, tādējādi ekonomējot līdzekļus. Laistīšanas lietpratēji Maidina.lv piedāvā plašu dārza smidzinātāju un to rezerves daļu klāstu. Ja arī jūs vēlaties laistīt stādus mūsdienīgi, ielūkojieties izplatītāja interneta vietnē, kur pieejami dažādi dārza smidzinātāji.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.