Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aija Pīgozne – ceļš no logopēdes līdz mājražotājai

Arvīda un Sarmas Pīgožņu meitai Aijai Pīgoznei ir, ko stāstīt gan par savām bērnības gaitām Strautiņos, par savu tēti keramiķi un pedagogu, mammu, gan par pašas pieredzi, strādājot pedagoģijā. Šobrīd viņas dzīve rit Liepājā, strādājot par mājražotāju un radot skaistas lietas.

A. Pīgoznes vecāki mūspusē zināmi ar uzvārdu Pīgožņa, tomēr viņas uzvārds tāds nav. “Opis Staņislavs Pīgoznis no Rēzeknes bija izsūtīts darba nometnē. Viņam atņēma pilsoņa pasi. Tās vietā iedots tikai kartons ar numuru. Pirms viņš atgriezās Latvijā, krievi jautāja pēc viņa uzvārda. Kā krievi mācēja, tā arī uzrakstīja - Staņislavs Pīgožņa. Šis uzvārds bija mana tēva mūža sāpe. Liepājas Mākslas vidusskolas absolventu sarakstā gan viņš ir ierakstīts ar pareizu uzvārdu – Arvīds Pīgoznis. Par to tētis priecājās. Man viņš izcīnīja pareizu uzvārdu. Tagad arī manam dēlam ir pareizs uzvārds.”

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Aluksniesiem.lv abonementu:

"Alūksniešiem.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības "Malienas Ziņas" saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus Alūksnes un Apes novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Aluksniesiem.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Aluksniesiem.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.