Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Organizē saulrieta turnīru basketbolā

15.jūnijā Kolberģī, “Dālderos” alūksnietis Jānis Strapcāns organizē 3 x 3 basketbola “Saulrieta turnīru”. Tas būs jaunums mūspusē, un Jānis cer, ka arī ilglaicīgs projekts. Sarunā viņš pastāsta, kāpēc tieši šis sporta veids, un neslēpj pieķeršanos savai dzimtajai pusei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ainaviski skaistā vietā

Bērnība pagājusi Kolberģī, kur apmeklējis arī pirmsskolas iestādi, pēc tam Alūksnes pilsētas sākumskolu (tagad – Alūksnes vidusskola) un absolvējis Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju (AVĢ). “Ikdiena pagāja Alūksnes sporta skolas basketbola treniņos, ko labprāt apmeklēju – sportiskas aktivitātes vienmēr bijušas tuvas. Kolberģa basketbola laukumā ar draugiem pavadījām dienas un vēlus vakarus,” atceras J. Strapcāns un piebilst, ka arī tagad vakaros viņu tur var satikt. Viņš uzsver, ka šī vieta ir ainaviski skaista, – jebkurā brīdī var doties uz peldi Alūksnes ezerā. Spēlējot basketbolu, var aizmirst visas ikdienas rūpes, jo treniņu laikā koncentrējies spēlei.

Sports – neatņemama dzīves sastāvdaļa

Šo sporta veidu izvēlējies laikā, kad AVĢ tika uzcelta sporta zāle. “Tur basketbolu spēlēja mans brālis Edgars. Atceros, ka stāvēju skatītāju tribīnē un nozvērējos – arī es spēlēšu basketbolu šajā zālē,” stāsta alūksnietis un atzīst, ka zvērests piepildījies.

Pēc mācībām Alūksnē studējis RTU Latvijas Jūras akadēmijā, kur apguva kuģu vadību, bet to nepabeidzis, jo radās liela interese par uzņēmējdarbību, pārdošanu. “Absolvēju biznesa vadību Latvijas Universitātē. Rīgas laikā basketbols bija atstāts otrajā plānā, jo īsti nepietika tam laika. Šobrīd sports man ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, nevaru iedomāties dzīvi bez basketbola,” uzsver J. Strapcāns.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biznesa vadības studijas noder šobrīd, jo Jānis strādā pārdošanas jomā, vairāk gan ārzemēs. Lielākais atbalsts ikdienā ir sieva Džineta, ar kuru abus vieno ne tikai sports. Abi dzīvo Kolberģī tieši tajā pašā dzīvoklī, kurā Jānis uzaudzis: “Esmu laimīgs par šādu iespēju – dzīvot savās bērnības atmiņās un, pats galvenais, būt tuvumā vietai, kurā iemīlēju basketbolu.”

Novērtēt to, kas ir blakus

Turnīra organizators uzsver mūsu novada burvību, kaut atzīst, ka pats daudz ko jau uztver kā pašsaprotamu. “Piemēram, to, ka dažu soļu attālumā man ir ezers. Tik daudzi dzīvo lielpilsētās, kad dabas tuvumu nevar pat nojaust, lai cik ļoti to vēlētos. Iesaku arī citiem alūksniešiem paskatīties apkārt un novērtēt to, kas mums tepat blakus,” nosaka J. Strapcāns. “Pie mums bija ciemos atbraucis pāris no Igaunijas. Viņiem sagatavojām erudīcijas spēli, kurā iepazīt Alūksni, – liels bija ciemiņu pārsteigums, ka tik mazā pilsētā var būt tik daudz iespēju,” stāsta novadnieks.

Svarīgi ir arī līdzjutēji

Galvenā “Saulrieta turnīra” ideja ir veicināt veselīgu dzīvesveidu, uzsvērt kustības un sporta nozīmi ikdienā. “Gribu popularizēt 3 x 3 basketbolu, jo Latvijā šajā disciplīnā vienīgā profesionālā komanda ir olimpiskie čempioni, šis ir olimpiskais gads. Vēlos, lai iedzīvotāji saprot šī sporta veida nozīmīgumu. Gaidāmajā turnīrā svarīgi ir arī līdzjutēji – atbalstiet savas komandas, kas pieteiksies, brauciet, nāciet un izbaudiet sportisko noskaņu saulrietā,” aicina J. Strapcāns.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cerība uz ilgtspējību

Runājot par gaidāmo 3 x 3 basketbola “Saulrieta turnīru”, Jānis ir entuziastisks. Šī doma radusies abiem ar sievu, un nu to kopīgiem spēkiem īsteno. “Iesaku aktīvi pieteikties, jo tas noteikti būs neaizmirstams vakars,” stāsta organizators. Viņš ir pateicīgs, ka izveidojusies laba sadarbība ar Alūksnes novada pašvaldību un vietējiem uzņēmējiem – lai šī vīzija piepildītos, ar diviem nepietiek. “Pateicoties pašvaldībai, tiek veidota noderīga infrastruktūra – bērnu laukums, uzlaboti basketbola grozi un segums, lai spēlētāji justos ērti. Cerams, šis būs ilgtspējīgs projekts un būs iespēja turpināt šādus turnīrus arī nākotnē!” saka J. Strapcāns.

■ Kad? 15. jūnijā pulksten 17.00 un turpināsies līdz pat saulrietam.

■ Kur? Kolberģī, “Dālderos”.

■ Kas var pieteikties? Aicinātas pieteikties 16 vīriešu komandas, sākot no 16 gadiem.

■ Kā pieteikties? Pieteikumus lūgums sūtīt uz e-pastu saulrieta.turnirs@gmail.com vai skenēt QR kodu reklāmā, kur var iegūt vairāk informācijas.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.