Sestdiena, 27. decembris
Elmārs, Inita, Helmārs
weather-icon
+3° C, vējš 0.45 m/s, Z-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Uzcienā ar kūku "Zemeņu tango"!

Vasaras pēcpusdienā, sēžot terasē vai dārzā, draugus varat uzcienāt ar gardu zemeņu un rabarberu kūku “Zemeņu tango”.

Vasaras pēcpusdienā, sēžot terasē vai dārzā, draugus varat uzcienāt ar gardu zemeņu un rabarberu kūku “Zemeņu tango”. Tās pagatavošanai nav nepieciešami lieli izdevumi, bet rezultāts ir gards.
Kūkai “Zemeņu tango” nepieciešams: mīklai – 200 gramu margarīna, 200 gramu cukura, trīs olas, 200 gramu biezpiena, 1/2 tējkarote cepamā pulvera, 400 gramu miltu, 500 gramu rabarberu, 300 gramu svaigu zemeņu; krējuma mērcei – 200 gramu skāba krējuma, 100 gramu cukura un 2 tējkarotes kanēļa.
1. Nomizo rabarberus.
2. Rabarberus sagriež gabaliņos. Uzber nedaudz cukura, saspaida un atstāj ievilkties, lai rabarberi nebūtu tik skābi.
3. Izkausē 200 gramu margarīna.
4. Tam pieber 200 gramu cukura.
5. Pievieno trīs olas.
6. Iegūtajai masai pieber 200 gramu biezpiena. To izspaida, lai veidotos viendabīga masa.
7. Pieber 1/2 tējkaroti cepamā pulvera.
8. Pieber 400 gramu miltu.
9. Ar margarīnu ietauko kūkas veidni. Tajā ieber miltus un vienmērīgi izsijā.
10. Kūkas veidnē ielej gatavo mīklu.
11. Virsū kārto rabarberus (bez sulas).
12. Cep apmēram 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
13. Nomazgā 300 gramu zemeņu. Tās sagriež šķēlītēs.
14. Bļodā ielej 200 gramu skāba krējuma, pieber kanēli.
15. Krējumam un kanēlim pieber 100 gramu cukura, samaisa.
16. Kad kūka ir gandrīz izcepusies, to izņem no krāsns un uz rabarberiem vienmērīgi kārto zemeņu šķēlītes.
17. Pārlej krējuma mērci. Cep, kamēr virsma kļuvusi gaiši brūna.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri