Ir pavasaris, dabas atmodas laiks, kad visi gribam izskatīties skaisti un slaidi. Lai ēdienkartē samazinātu kaloriju daudzumu, piedāvāju gatavot ēdienus no bumbieriem – salātus “Rīts” un bumbierus alus mīklā.
Ir pavasaris, dabas atmodas laiks, kad visi gribam izskatīties skaisti un slaidi. Lai ēdienkartē samazinātu kaloriju daudzumu, piedāvāju gatavot ēdienus no bumbieriem – salātus “Rīts” un bumbierus alus mīklā. Vitamīnu bumbieros ir diezgan maz, tāpēc vislabāk ikdienas ēdienkartē bumbierus iekļaut kombinācijā ar citiem augļiem.
Trim porcijām salātu “Rīts” nepieciešams: 200 grami presēta “Mājas siera”, 200 grami šķiņķa, trīs bumbieri, sešas ēdamkarotes majonēzes un trīs ēdamkarotes krējuma.
1. Presēto biezpiena “Mājas sieru” un šķiņķi sagriež salmiņos.
2. Nomizo bumbierus un arī sagriež salmiņos.
3.Visu saber traukā.
4. Pievieno majonēzi, krējumu un samaisa.
Bumbieriem alus mīklā nepieciešams: trīs bumbieri, kanēlis, trīs ēdamkarotes alus, divas olas, eļļa, četras ēdamkarotes miltu, šķipsniņa cukura un apelsīna miziņa.
1. Gatavu sulīgu bumbieri nomizo, izņem serdi un sagriež plāksnēs.
2. Bumbiera plāksnītes apkaisa ar kanēli.
3. Mīklai olas dzeltenumus atdala no baltuma.
4. Olas dzeltenumam pielej alu, pieber cukuru, miltus, pierīvē apelsīna miziņu un visu samaisa.
5. Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā.
6. Pannā ielej eļļu. Kad tā sakarsusi, bumbierus iemērc mīklā un apcep, līdz tie iegūst zeltainu garoziņu.