Tā kā tobrīd bija gan gabals ķirbja, gan kabacis, no katra nogriezu un nomizoju pa 200 gramiem mīkstuma un sarīvēju uz smalkās rīves. Izdalījušos šķidrumu nospiedu, biezumiem pievienoju olas (ideālā variantā gan vispirms būtu jāpieliek tikai dzeltenumi, bet stingrās putās saputoti baltumi – tikai beigās, taču, lai ietaupītu laiku, ar putošanu sevi neapgrūtināju), sarīvētu sieru, sāli un miltus, cik šķita vajadzīgs, – rīvētie ķirbji un kabači šoreiz bija diezgan sulīgi. Visu labi samaisīju viendabībā masā un ar karoti liku pannā ar sakarsētu augu eļļu. Pankūkas cepu no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas. Ļoti labi tās – maigas un reizē sātīgas – garšoja ar skābo krējumu.
200 gramu ķirbju, 200 gramu kabaču, 50 gramu siera, 3 ēdamkarotes miltu, 2 olas, sāls, augu eļļa.
Reklāma