Cāļa filejas sēņu, tomātu un kartupeļu “kažokā” sastāvdaļas:
400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju vai 2 lielās filejas,
3 kartupeļi,
2 tomāti,
1 sīpols,
100 gramu šampinjonu,
sīpolu lociņi,
150 gramu skābā krējuma,
sāls,
pipari,
augu eļļa.
Ikdienas vai nedēļas nogales maltītei, kā arī pat svētku galdam, ja vien ir drusciņ vairāk laika, cāļa krūtiņas filejas varam “ietērpt” gardā “kažociņā”. Sīpolu nomizoju un sasmalcināju, sēnes sagriezu plāksnītēs. Abus nelielā augu eļļas daudzumā sacepu līdz gatavībai un piekaisīju sāli.
Cāļa krūtiņas mazās filejas viegli ar gaļas āmuriņu izdauzīju un pārkaisīju ar sāli un pipariem.
Kartupeļus nomazgāju, nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Pēc tam tos nomazgāju aukstā ūdenī un apsusināju. Tomātiem novilku miziņas, tos sagriezu ripiņās, bet lociņus – smalki. Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā sagatavotās filejas, pēc tam izliku sēnes ar sīpoliem, tad – tomātus un sīpolu lociņus, uzkaisot arī sāli. Virsū izlīdzināju rīvēto kartupeļu kārtu un arī tiem pārkaisīju sāli un piparus. Visbeidzot visu vēl pārsmērēju ar skābā krējuma kārtu un ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas ēdiens bija gatavs.
Reklāma