Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Sātīgās cāļa filejas “kažokā”

Cāļa filejas sēņu, tomātu un kartupeļu “kažokā” sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju vai 2 lielās filejas,

3 kartupeļi,

2 tomāti,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 sīpols,

100 gramu šampinjonu,

sīpolu lociņi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

150 gramu skābā krējuma,

sāls,

pipari,

augu eļļa.

Ikdienas vai nedēļas nogales maltītei, kā arī pat svētku galdam, ja vien ir drusciņ vairāk laika, cāļa krūtiņas filejas varam “ietērpt” gardā “kažociņā”. Sīpolu nomizoju un sasmalcināju, sēnes sagriezu plāksnītēs. Abus nelielā augu eļļas daudzumā sacepu līdz gatavībai un piekaisīju sāli.

Cāļa krūtiņas mazās filejas viegli ar gaļas āmuriņu izdauzīju un pārkaisīju ar sāli un pipariem.

Kartupeļus nomazgāju, nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Pēc tam tos nomazgāju aukstā ūdenī un apsusināju. Tomātiem novilku miziņas, tos sagriezu ripiņās, bet lociņus – smalki. Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā sagatavotās filejas, pēc tam izliku sēnes ar sīpoliem, tad – tomātus un sīpolu lociņus, uzkaisot arī sāli. Virsū izlīdzināju rīvēto kartupeļu kārtu un arī tiem pārkaisīju sāli un piparus. Visbeidzot visu vēl pārsmērēju ar skābā krējuma kārtu un ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas ēdiens bija gatavs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.