Sastāvdaļas: 1 kilograms cāļa fileju, paciņa majonēzes, 1 citrona sula, 1 ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes karija pulvera.
Cita ēdiena pagatavošanai netiku izlietojusi visu iepakojumu cāļa krūtiņas mazo fileju. Ko darīt ar atlikušajām? Lai gan grilēšana daudzdzīvokļu namā nav iespējama, jāizmēģina šī kārdinošā šašlika recepte – vismaz viena mazā panniņa taču sanāks. Cāļa filejas ir viegli iemarinējamas, un tās ātri tiks gatavas. Filejas sagriezu gabalos, pievienoju gaļai attiecīgi nepieciešamo majonēzes daudzumu, citrona sulu un sajaucu. Piekaisīju arī kariju un sāli un nu jau ar rokām visu vēlreiz rūpīgi samaisīju, lai katrs gabaliņš būtu apviļāts pikantajā mērcē. Bļodiņu pārsedzu ar pārtikas plēvīti un ievietoju ledusskapī, lai gaļa iemarinētos. Lai gan to tur varētu atstāt arī ilgāku laiku, pietiek pat ar pusstundu, lai filejas gabaliņi jau būtu ievilkušies. Pēc tam tos cepu pannā uz plīts apgrozot, līdz tie kļuva zeltaini brūni no visām pusēm un gatavi. Garša – burvīga! Arī svētku galdu šāds šašliks lieliski papildinātu.
Lai Līgo svētkos bagātīgi klāti galdi! Lai skan dziesmas! Līksmus svētkus!
Reklāma