Sastāvs:
● 1 glāze kvinojas,
● 2 glāzes ūdens,
● sāls,
● 2 bumbieri,
● 2 saujas spinātu,
● 1 sauja pekanriekstu vai valriekstu,
● 1 sauja dzērveņu.
Mērcei:
● 4 ēdamkarotes olīveļļas,
● 3 ēdamkarotes balzametiķa,
● 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai 1 ēdamkarote medus.
Divkrāsu kvinoju izmantoju vēl kāda ēdiena pagatavošanai, šoreiz – kopā ar bumbieriem, spinātiem un dzērvenēm. Viegli un veselīgi salāti vakariņām bija garantēti. Kvinoja jānoskalo, jānokāš, jāber katlā, jāpārlej ar ūdeni un, pievienojot sāli, jāvāra uz lēnas ūdens apmēram 20 minūtes. Tad to ar dakšiņu vēl varam labi “uzbužināt” un pārbērt bļodā. Vēl vienkāršāk būs, ja iegādāsimies iesaiņojumu ar vairākām kvinojas porciju paciņām, piemēram, pa 125 gramiem. Tad atliks tikai izraudzīties vajadzīgo daudzumu atkarībā no ēdāju skaita un rīkoties pēc norādījumiem uz iepakojuma. Bumbierus nomazgāju un sagriezu nelielos gabaliņos, pievienoju izvārītajai kvinojai, pieliku arī noskalotas spinātu lapiņas, lielākās vēl pārgriežot, kā arī dzērvenes un pekanriekstus. Atsevišķā bļodiņā labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas: olīveļļu, balzametiķi un šķidru medu. Pagatavoto mērci pārlēju salātiem un visu rūpīgi sajaucu. Man garšoja.
Reklāma