Mīklai: 200 gramu biezpiena, 1 glāze cukura, 1 ola, 3 glāzes miltu, 200 gramu margarīna, ½ tējkarotes dzēstas sodas.
Virsai: 500 – 600 gramu rabarberu, 200 gramu zemeņu, 50 gramu ķirbju sēklu.
Pārlējumam: 250 mililitru skābā krējuma, 4 olas, 100 gramu cukura, vaniļas cukurs.
Gardākā rabarberu pīrāga receptes meklējumos atradu arī šo un izcepu šādu kārumu. Tiesa gan, sēkliņas te neizmantoju, arī pārlējumam ņēmu par vienu olu mazāk. Man pa rokai bija 30 x 25 centimetrus liela taisnstūra veidne, tādēļ pīrāgs izdevās biezāks. Ja to gribam izcept plānāku, kā plātsmaizi, tad mīklu varam ieklāt un izlīdzināt lielāka izmēra veidnē vai uz plāts, tikai tad jāraugās, lai pārlējums netecētu tai pāri, jo cepoties mīkla pacelsies. Rabarberus nomazgāju, apsusināju, nomizoju un sagriezu gabaliņos. Apbēru tos ar nelielu cukura daudzumu. Sagriezu arī noskalotas un apsusinātas zemenes. Biezpienu (jāraugās, lai tas nav graudains) samaisīju ar mīkstu, mazliet uz plīts paturētu cepšanai paredzēto margarīnu. Pievienoju olu, piemaisīju cukuru, izsijātus miltus un etiķī dzēstu sodu un samīcīju mīkstu mīklu. Sajaucu kopā visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas pārlējumam, – šoreiz gan ņēmu tikai trīs olas, tām pievienoju skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas. Maisīju, līdz cukurs bija izkusis. Veidni izklāju ar cepamo papīru un ar rokām izlīdzināju tajā mīklu tā, lai veidojas arī apmalītes. Uz mīklas vienmērīgi izlīdzināju rabarberu gabaliņus un zemenes. Visu pārlēju ar skābā krējuma un olu maisījumu. Pīrāgu cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes.
Pēc tam to atdzesēju un tad jau varēju sagriezt gabaliņos.
Reklāma