Sastāvs:
● 1 glāze kefīra, jogurta vai rjaženkas,
● 3 ēdamkarotes čijas sēklu,
● 1,5 tējkarotes kakao pulvera,
● 1 tējkarote medus,
● ½ glāzes svaigu vai saldētu ogu.
Čijas sēklu pudiņš vairs nav tikai modes lieta un gards kārums, tas ir arī veselīgs. To, izmantojot kādu iecienītu skābpiena produktu, varam pagatavot jau iepriekšējā vakarā un baudīt brokastīs, papildinot ar ogām, vai arī dienā apēst starp ēdienreizēm. Šoreiz tam izmantoju jogurtu ar zemenēm. Tam pievienoju čijas sēklas, kakao pulveri un mazliet šķidra medus. Ja pudiņam paredzētais jogurts vai ogas ir pietiekami saldi, varam iztikt arī bez papildu saldinātāja. Visu rūpīgi samaisīju un ievietoju ledusskapī uz apmēram trim stundām. Pa to laiku čijas sēkliņas bija uzbriedušas un masa ieguvusi želejveida konsistenci.
Pēc tam noskaloju un apsusināju zemenes un ar dakšiņu sasmalcināju biezenī. Lieliski šāds pudiņš garšos arī ar avenēm. Ja ogas šķiet paskābas, arī tām varam pievienot mazliet medus.
Uzbriedušo pudiņu pārliku saldēdiena trauciņā, pārsedzu ar ogu biezeni un rotāju ar zemeņu gabaliņiem.
Reklāma