● 1 garais vai 2 īsie gurķi,
● gabals arbūza,
● 50 gramu fetas siera,
● 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
● 1 ēdamkarote olīveļļas,
● svaigi malti pipari,
● sāls,
● piparmētru lapiņas.
Iegādājusies krietnu gabalu arbūza, meklēju kādu vienkāršu recepti, lai šo sulīgo ogu izmantotu arī kāda ēdiena sastāvā. Salāti izdevās gardi un atsvaidzinoši – īsti piemēroti karstām vasaras dienām. Arbūzu sagriezu gabaliņos un bēru tos bļodā. Pievienoju ceturtdaļšķēlītēs sagrieztu garo gurķi, piemaisīju sīki sagrieztas dažas piparmētru lapiņas, baltvīna etiķi (ja tā mājās nav, varam izlīdzēties ar ābolu etiķi pēc garšas) un olīveļļu, kā arī svaigi maltus piparus un sāli (jāraugās, lai tā netiek par daudz, jo fetas siers ir sāļš). Uzmanīgi, lai nesabojātu salātu krāšņumu, piejaucu arī sadrupinātu fetas sieru. Pagatavotos salātus uz dažām minūtēm vēl ievietoju ledusskapī, pēc tam rotāju ar kādu svaigu piparmētru lapiņu.
Reklāma