Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Salāti “Birztaliņa”

Salātu sastāvdaļas, protams, varam vienkārši samaisīt kopā ar majonēzi. Taču ēdienu varam veidot un pasniegt arī kā gleznu. Tiesa gan, vispirms tā priecēs acis, un sākumā, to ieraugot, žēl būs pat aiztikt, bet salāti tik labi garšos, ka no šķīvja pazudīs ātri vien… Ja tos vēlamies celt galdā kādās viesībās, “darba fronti” varam sagatavot jau iepriekš. Cāļa krūtiņas fileja jāizvāra kopā ar sāli un citām garšvielām. Atdzisušu to sagriezu salmiņos. Arī olas jau varam izvārīt. Pēc tam tām atdzisušām atdalīju baltumus un dzeltenumus. Baltumus sarīvēju uz rupjās rīves, bet dzeltenumus – uz smalkākas. Plūmes iemērcu karstā ūdenī, pēc minūtēm 15 apsusināju un smalki sagriezu, vairākas gan atstājot rotājumam, sagriežot smalkos salmiņos. Tā kā arī šoreiz izmantoju savā sulā konservētos šampinjonus, tos sagriezu kubiņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem apcepu augu eļļā. Piekaisīju sāli un piparus. Gurķus nomizoju un sagriezu salmiņos.
“Gleznu” uz piemērota lēzenā šķīvja veidoju kārtās, katrai mazliet pārsmērējot majonēzi: vispirms melno plūmju kubiņi, tad sēnes ar sīpoliem, cāļa gaļa, olu baltumi, gurķi. Virsējā kārtā izlīdzināju olu dzeltenumus. Pēc tam no majonēzes veidoju bērzu stumbrus, no plūmju strēmelītēm – strīpiņas, bet lapotni – no sasmalcinātiem sīpolu lociņiem. Starp “kokiem” izauga arī sēnītes. Bilde gatava!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.


Sastāvdaļas:
● 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 200 gramu šampinjonu,
● 3 – 4 olas,
● 2 svaigi gurķi,
● 1 sīpols,
● 100 gramu žāvētu plūmju,
● majonēze, sīpolu lociņi, sāls, pipari, augu eļļa.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.