Sastāvdaļas:
3 olas
1 glāze mannas
1 glāze cukura
200 gramu biezpiena
apmēram 150 gramu rabarberu
2 ēdamkarotes cukura
½ tējkarotes kanēļa
Šajā rabarberu sezonā, lai izceptu gardu pīrāgu, lieliski varētu noderēt arī šī recepte. Ja biezpiens graudains, tas jāizberž caur sietu; es te izmantoju jau iecienīto viendabīgo “Ricotta”. Biezpienam pievienoju olas un samaisīju. Atsevišķi sajaucu mannu ar cukuru, šo maisījumu pievienoju biezpienam. Vienmērīgi visu samaisīju – izveidojās mīkla bieza krējuma konsistencē.
Nomazgāju un notīrīju rabarberu kātus, tos sagriezu mazos gabaliņos. Nelielo veidni ar noņemamu malu izklāju ar cepampapīru, izkārtoju tur rabarberus un pārkaisīju ar cukura un kanēļa maisījumu. Virs šīs kārtas izlīdzināju mīklu. Pīrāgu cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes. Izcepto gardumu atdzesēju uz restītēm. Pēc tam to varam griezt gabaliņos tāpat vai arī apvērst otrādi – ar rabarberiem virspusē.
Reklāma