Sastāvdaļas:
600 gramu cukīni vai jaunu kabacīšu
1 citrons
1 svaigs asais pipariņš
saišķītis pētersīļu zaļumu
sāls
4 ķiploka daiviņas
100 gramu olīveļļas
malti baltie pipari
Cukīni, citronu, aso pipariņu un zaļumus noskaloju un nosusināju. Cukīni sagriezu ripiņās, biezumā līdz vienam centimetram. Pusei citrona plāni nogriezu miziņu un smalki sakapāju, bet skābajam auglim izspiedu sulu. Pipariņu pārgriezu gareniski uz pusēm, iztīrīju sēkliņas un sagriezu ļoti smalkās strēmelītēs. Ķiplokus sasmalcināju spiedē, zaļumus sakapāju. Cukīni ripiņas apkaisīju ar pipariem un apcepu no abām pusēm pannā ar uzkarsētu eļļu. Apceptās ripiņas kārtoju bļodiņā, pārkaisīju ar citrona miziņām, ķiplokiem, pētersīļu zaļumiem un asā pipariņa strēmelītēm.
Pannā, kurā iepriekš eļļā cepās cukīni, ielēju citrona sulu, pievienoju apmēram 50 mililitru ūdens, pēc garšas – arī sāli un piparus, šķipsniņu cukura, visu uzkarsēju un pēc tam pārlēju cukīni ripiņām. Atstāju marinēties vismaz astoņas stundas, un nākamajā dienā tās jau bija baudāmas.
Reklāma