Sastāvdaļas:
mīklai – 100 gramu pilngraudu auzu miltu, 90 gramu pilngraudu kviešu miltu, 90 gramu kausēta sviesta, 50 gramu brūnā cukura,
pildījumam – 500 gramu biezpiena, 2 olas, 100 gramu cukura, 100 gramu skābā krējuma, 1 tējkarote cepamā pulvera, 3 ēdamkarotes miltu; upeņu ievārījums.
Izmantojot par pamatu šo recepti, izcepu gardu plātsmaizi. Vispirms izkausēju sviestu, to samaisīju ar brūno cukuru, pilngraudu auzu miltiem un parastajiem baltajiem kviešu miltiem pilngraudu miltu vietā. Jāraugās gan, lai mīkla neiznāk pārāk sausa, un tad to vajadzēs vairāk vai arī mazāk par norādīto daudzumu. Pamatnes mīklu ieteicams veidnē klāt uz cepamā papīra. Pati šoreiz to izlīdzināju veidnē ar nepiedegošo pārklājumu, to neizdarījusi, tādēļ gatavo gardumu nebija tik viegli no formas atbrīvot. Pamatnes mīklu liku līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā krāsnī cepties apmēram desmit minūtes.
Olu dzeltenumus saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienoju skābo krējumu un visas trīs paciņas biezpiena “Ricotta”. Tad masā iemaisīju miltus ar cepamo pulveri un visbeidzot – saputotus olu baltumus. Uz kādu laiciņu paceptās mīklas pamatnes vispirms izlīdzināju ar cukuru kopā sarīvētas sasmalcinātas svaigas upenes, pēc tam – biezpiena masu. Liku visu cepties vēl vismaz pusstundu. Atdzisušu gardo plātsmaizi sagriezu gabaliņos.
Reklāma