Šo gardo kūku iesaku pagatavot tieši zemeņu sezonā, lai gan ogas nu jau ir pieejamas pat ziemā.
Biskvītu
šoreiz cepu pati, taču aizņemtākie var izmantot arī veikalos nopērkamās
iepakojumā esošās trīs gatavās plāksnes. Olas ar mikseri saputoju kopā
ar cukuru un vaniļas cukuru, pat baltumus no dzeltenumiem neatdalot, kā
ierasts. Piesijāju miltus un viegli samaisīju. Lēju mīklu nelielajā
veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī gatavu. Tad biskvītu atdzesēju, nogriezu tam vienu ripu,
bet pārējās divas trešdaļas sagriezu apmēram divu centimetru lieluma
kubiņos.
Želatīnu uzbriedināju aukstā novārītā ūdenī, pēc tam
izšķīdināju un samaisīju ar jogurtu. Zemenes sagriezu gabaliņos un
plāksnītēs. Sagriezu arī vienu persiku.
Sfērisku bļodu izklāju ar
pārtikas plēvīti. Trauka sānus un dibenu izliku ar zemeņu plāksnītēm,
pārējās ogas un augļa gabaliņus iemaisīju jogurta un želatīna masā.
Bļodā tad pārmaiņus liku gan jogurtu ar ogām, gan biskvīta gabaliņus. To
visu pārsedzu ar atlikto biskvīta plāksni un piespiedu. Ievietoju kūku
ledusskapī sastingšanai, pēc tam gardumu apvērsu uz lēzenā šķīvja ar
biskvīta pamatu apakšā un noņēmu pārtikas plēvīti.
Sastāvdaļas:
● 4 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, vaniļas cukurs;
● 3 – 4 ēdamkarotes želatīna, 1 litrs jebkura dzeramā jogurta, ogas un augļi pēc izvēles.
Reklāma