Varbūt arī jums aizmirsta kādā plauktā glabājas vafeļu cepamā plītiņa? Ja tā, Valentīndiena ir iemesls likt to lietā un izcept garšīgas vafeles.
Sajaucu olas ar cukuru un izkausētu sviestu, tad pievienoju arī sāli, miltus, kartupeļu miltus, saldo krējumu, garšvielas un maisīju, līdz veidojās pabieza viendabīga mīkla. Kad plītiņa bija uzkarsusi, tajā izlīdzināju apmēram trīs ēdamkarotes mīklas, aizvēru vāku, piespiedu un cepu apmēram piecas minūtes, līdz sirsniņas kārdinoši zeltaini brūnas. Tāpat – arī pārējās, kamēr visa mīkla bija izcepta. Lai gan iznākums nebija mazs, – uzmanību! – tām ir tendence ātri vien pazust no šķīvja.
Sastāvdaļas:
4 olas
250 gramu sviesta
250 gramu cukura
125 grami miltu
125 grami cietes
3 ēdamkarotes saldā krējuma
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs
citrona miziņa garšai
Reklāma