“Nevari izdomāt, kura recepte ģimenei garšos labāk – sāļā vai saldā? Mutē kūstošais konfekšu deserts, kūpošais brokastu sendvičs un izsmalcinātās brokastis ar lasi un sparģeļiem – izmēģini tās visas!”Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis ĢImenes dienas rītā iesaka nodoties kulinārajiem eksperimentiem virtuvē.
Konfekšu deserts
Nepieciešams
200 g kulinārijas biezpiena
Sauja zemeņu
5–7 konfektes “Bārbele”
250 ml saldā krējuma
Mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
Konfektes sablendē miltos un ber bļodā. Pievieno saldo krējumu un kulinārijas biezpienu. Visu kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas krēmīga masa. Zemenes griez uz pusēm un kārto deserta trauciņā. Tām virsū liec sakulto krēmu un pārber mandeļu skaidiņas. Pārkaisi atlikušos konfekšu miltus.
Brokastu sendvičs
Nepieciešams
Tortilja
1 ēdamkarote krēmsiera
1 ēdamkarote saulē kaltētu tomātu pesto
Šķipsna siera pulvera
2 šķēles siera
Pagatavošana
Uz tortiljas smērē krēmsieru un saulē kaltētu tomātu pesto. Pārber šķipsnu siera pulvera un pa virsu liec siera šķēles. Tortiljas cieši aizloki un liec tosterī cepties.
Izsmalcinātās brokastis
Nepieciešams
Liela šķēle auksti kūpināta laša
1 ēdamkarote krējuma
150 g krēmsiera
1 tējkarote mārrutku
Šķipsna diļļu
Tējkarote kaperu
8sparģeļi
Daži redīsi
Zaļumi
Pikanto garšvielu eļļa
Pagatavošana
Auksti kūpināto lasi liec blenderī, pievieno krējumu, krēmsieru, mārrutkus, šķipsnu diļļu un sablendē. Sāļajam laša krēmam pievieno kaperus un izmaisi. Sparģeļus vārai vienu minūti un liec mazliet nožūt. Laša krēmu liec uz šķīvja, virsū kārto šķēlītēs sagrieztu redīsu un zaļumus. Sparģeļus izkārto apkārt krēmam un uzpili nedaudz pikantās garšvielu eļļas.
Reklāma