Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Turpinās darbu līdzšinējā sastāvā

Alūksnes pilsētas pensionāru biedrību “Sudrabs” arī turpmāk vadīs Gita Tortuze, un valde turpinās darbu līdzšinējā sastāvā. Tajā strādās Edvīns Svars, Skaidrīte Svare, Velta Skuja, Brigita Vaitniece, Astrīda Kļaviņa un Līvija Galla, Tā lēma 37 biedrības biedri, kuri piedalījās atskaišu un vēlēšanu sapulcē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā uzsvēra biedrības priekšsēdētājas vietnieks Edvīns Svars, valdei jābūt ideju ģeneratoram un realizētājam. Katram, atbilstoši spējām, uzticēti savi pienākumi, un rezultāts top kopīgā darbā.

Sniedzot atskaiti par paveikto aizvadītajos trīs gados, G. Tortuze atgādināja, ka biedrība darbojas jau 12 gadus un Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2011. gada11. novembrī. Biedrībai piešķirts arī sabiedriskā labuma statuss, kas nozīmē, ka tā var saņemt ziedojumus. Vairāk viņa pakavējās pie pēdējos gados padarītā. Lai arī biedrības darbību ietekmēja kovida pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, laikā, kad tos mīkstināja, biedrības biedri devušies ekskursijā un sarīkota arī tradicionālā Burciņu balle, kas pirmo reizi notika ārpus Alūksnes –
Zeltiņos. Akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” Sociālās palīdzības programmas ietvaros, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, iegādāta adāmmašīna un dzija. Biedrības rokdarbu pulciņa dalībnieces adījušas šalles Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Alūksnes brigādes mediķiem un citiem medicīnas darbiniekiem. Pērn “Sudrabs” uzsāka realizēt Alūksnes novada pašvaldības atbalstīto projektu novada pašvaldības Izglītības pārvaldes organizētajā pieaugušo neformālās mūžizglītības programmā, un “Sudraba” dalībnieces apguva adītprasmes ar adāmmašīnu un arī turpinās to darīt. Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju, biedrības rokdarbnieces darina pūriņus Alūksnes novada jaundzimušajiem.

Svin svētkus

Pērn biedrības biedri kopā nosvinējuši 8. martu, Lieldienas, ko gan bija iecerēts svinēt brīvā dabā Pilssalā, taču laikapstākļu dēļ pasākumu pārcēla uz Alūksnes novada Sabiedrības centru, kur kopš pagājušā gada ir “Sudraba” mājvieta. Tradicionālās sporta spēles, ko “Sudrabs” organizē sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību, pagājušajā gadā nenotika, bet kuplākā skaitā novada senioriem bija iespēja pabūt kopā novada senioru satikšanās svētkos vasaras saulgriežu noskaņās Alsviķos. Rudenī sadarbībā ar Alūksnes Kultūras centru atkal rīkota Burciņu balle, par ko saņemtas atzinīgas atsauksmes. Trīs reizes gadā “Sudraba” biedri saņēmuši pārtikas pakas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biedrības revidente Aija Kopmane ziņoja, ka naudas atlikums uz 2022. gada 31. decembri kasē ir 7,82 eiro skaidrā naudā, bet SEB bankas kontā 1144,13 eiro, jo saņemti ziedojumi.

Sekot līdzi laikam

“Sudraba” valdes priekšsēdētājas vietnieks E. Svars vērsa uzmanību, ka pagājušajā gadā rentabla bijusi biedrības dalība Ziemassvētku tirdziņā, kurā gūti līdz šim lielākie ieņēmumi. Viņš rosināja jau savlaicīgi domāt, kāds varētu būt piedāvājums nākamā gada tirdziņam.

E. Svars akcentēja vairākus citus senioriem svarīgus jautājumus. Aktualizēja problēmu sociālajā jomā par iespējām saņemt zobārsta vai kāda cita speciālista pakalpojumu gulošiem cilvēkiem, kam sadarbībā ar pašvaldību un Sociālo lietu pārvaldi jāmeklē risinājums. E. Svars arī aicināja seniorus sekot līdzi laikam. Arvien vairāk pakalpojumu tiek sniegti attālināti, tiem jāpiesakās elektroniski, kas senioriem ne vienmēr ir iespējams. Tādēļ nepieciešamo informāciju un palīdzību, kā rīkoties, var saņemt Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā Klientu apkalpošanas centrā vai Alūksnes novada bibliotēkā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Adīs zeķes ukraiņiem

Sapulcē pārrunāja arī nākotnes ieceres. Rokdarbu pulciņa vadītāja S. Svare aicināja adīt zeķes ukraiņiem. “Zinām, kas notiek aiz robežas, un karš tik ātri nebeigsies. Atbalsts ukraiņiem būs vajadzīgs arī turpmāk, ar dažiem zeķu pāriem nepietiks, vajadzīgi vismaz 10 – 20 pāri. Varētu adīt ar mašīnu, bet plānās zeķes nederēs, vajag īstas biezas vilnas zeķes,” sacīja S. Svare, rosinot zeķu adīšanā iesaistīties ne tikai rokdarbnieces, bet arī citas “Sudraba” dalībnieces. Atbalstu guva aicinājums ziedot dzijas iegādei, kas nepieciešama zeķu adīšanai. Tāpat kā iepriekšējos gados, “Sudrabs” šogad plāno vasaras ekskursiju. Par maršrutu vēl vienosies, jo daudz kur būts gan Latvijā, gan aiz tās robežām, tādēļ izvēlēties, kurp doties, kļūst arvien grūtāk.

Par aktīvu darbu biedrībā pateicās Valentīnai Mihailovai, Astrīdai Kļaviņai, Brigitai Vaitniecei.

“Arī turpmāk strādāsim kopā, valdes sēdes ir atklātas, tajās var piedalīties ikviens, nākt ar saviem priekšlikumiem un ierosinājumiem,” sacīja biedrības “Sudrabs” valdes priekšsēdētāja G. Tortuze. Nesen biedrība papildinājusies ar jauniem biedriem, un tajā iestājušās Līvija Bondareva un Vija Puzule, un G. Tortuze pauda cerību, ka jaunu biedru ienākšana “Sudrabā” ienesīs jaunas vēsmas organizācijas darbībā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.