Otrdiena, 16. decembris
Alvīne
weather-icon
+2° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Receptes

Puravu zupa.

Puravu zupa
Tās pagatavošanai vajag 200 gramu kartupeļu, 50 gramu puravu,
50 gramu nātru, pieneņu, spinātu un gaiļbiksīšu, 20 gramu sviesta, vienu litru ūdens, vienu tējkaroti kviešu miltu, vienu ēdamkaroti skāba krējuma, vienu tējkaroti diļļu, sāls. Verdošā ūdenī liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, ripiņās sagrieztu purava vidējo daļu, sasmalcinātu un sviestā apceptu sīpolu. Vāra apmēram 15 minūtes, tad pievieno zaļumus. Atkal uzvāra, pielej balto mērci (to pagatavo no miltiem un ūdens), pieber sāli, vāra vēl desmit minūtes. Zupā ieliek krējumu, pārkaisa ar dillēm.
Zaļā omlete
Vajag 100 gramu zaļumu asortu (ceļtekas, nātres, pienenes, spināti, skābenes, pētersīļi, dilles), četras olas, 30 gramu sviesta, 50 gramu skāba krējuma, sāli. Nomazgātus zaļumus rūpīgi sasmalcina, desmit minūtes sautē sviestā, pieliek olas un krējumu. Cep cepeškrāsnī. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar dillēm.
Zaļā mērce
Pieneņu lapas, nātres, kreses, skābenes, gurķumētras, pētersīļus, zaļos lociņus, dilles, piparmētras, ņemtas vienādās daļās rūpīgi nomazgā, sasmalcina. Pievieno divas cieti vārītas un uz rupjas rīves sarīvētas olas un sīpolu. Visam pievieno glāzi rūgušpiena, piparus, citrona sulu. Pasniedz pie vārītiem kartupeļiem, vārītas liellopa gaļas, zivīm.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri