Bebra aste, sāls un ūdens Katliņā liek bebra asti, pievieno ēdamkaroti sāls un ielej ūdeni, lai aste būtu nosegta. Vāra aptuveni stundu uz nelielas uguns, dažreiz pamaisot. Aste gatava, kad griezuma vietā āda sāk atdalīties no mīkstuma.
Bebra aste, sāls un ūdens
Katliņā liek bebra asti, pievieno ēdamkaroti sāls un ielej ūdeni, lai aste būtu nosegta. Vāra aptuveni stundu uz nelielas uguns, dažreiz pamaisot. Aste gatava, kad griezuma vietā āda sāk atdalīties no mīkstuma. Nedaudz atdzesē un lēnām atdala ādu no mīkstuma. Mīkstumu no abām pusēm atdala arī no astes kauliņa. Sagriež nelielos gabaliņos un apkaisa ar sāli. Pasniedz siltu.
***
Bebra delikatese
Uzskata, ka bebra gaļa ir delikatese, bet daudziem nepatīk gaļas īpatnējā piegarša. Pret to ir viegli cīnīties. Nedrīkst tikai nokavēt gaļas pirmapstrādi – laikus jāizņem dziedzeri. Tad gaļu nomazgā un sagriež palielos gabalos, liek aukstā ūdenī un vāra 10 minūšu, nepārtraukti nosmeļot putas. Gaļu izņem un noskalo tekošā ūdenī un liek otrreiz vārīt aukstā ūdenī, kam pievienots sāls. Šoreiz gaļu vāra gatavu. Izvārīto gaļu sagriež šķēlītēs un apcep sviestā. Gaļu var ēst tāpat vai pārliet ar mērci, kurā ir daudz pikantu garšvielu, piparu, ķiploku, sīpolu. Sātīgā, garšīgā, vērtīgām barības vielām bagātā bebra gaļa labi garšo gan ar maizi, gan kartupeļiem.
***
Meža cūkas kotletes
Kilograms maltas meža cūkas gaļas, 500 gramu malta cūkgaļas speķa, olas, sīpols, skābs krējums, sāls, pipari.Samaltai meža cūkas gaļai piejauc speķi attiecībā 2:1, pievieno divas olas, smalki sakapātus sīpolus, sāli un piparus. Sāls nepieciešams mazliet vairāk nekā mājlopu gaļai. Veido kotletes, kuras pannā apcep brūnas. Liek katlā un pārlej vārītu ūdeni, pieliek skābo krējumu. Pēc uzvārīšanas sautē uz lēnas uguns aptuveni 30 minūšu.