Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Mālupietes lelles aizceļojušas uz leļļu izstādi Balvos

Alūksnes novada cilvēki jau ir pazīstami ar Mālupes rokdarbnieces, rokdarbu pulciņa “Annele” dalībnieces Elitas Agitas Janikas darinātajām piemīlīgajām lellēm. Tagad tāda iespēja ir arī Balvu novada iedzīvotājiem, jo mālupietes radītie darbiņi aizceļojuši uz izstādi “Satiecies ar lellēm no Aizkraukles, Mālupes un Gulbenes”. Izstāde apskatāma Balvu Kultūras un atpūtas centrā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: no Balvu saieta nama albuma

Balvu Kultūras un atpūtas centrā uzzinām, ka Dienvidu un Ziemeļu stikla zālēs skatāmas Dinas Kopānes, Elitas Agitas Janikas un Evitas Zālītes autorlelles. Atjaunotajā Balvu kultūras centra izstāžu zālē lelles patiešām izskatās majestātiski, un vairāku autoru darbi pārsteidz ar tematisko dažādību.

“Dzīvoju Mālupē – vietā, kur pavasaros Pededzes krastos reibinoši smaržo ievas. Saviem darbiem iedvesmu rodu sakoptā apkārtējā vidē, dabā, mūzikā. Manas dzīves lielākā kaislība ir rokdarbi,” izstādes apmeklētājus ar sevi iepazīstina mālupiete Elita Agita Janika.

Izstāžu zāles darbinieces laikrakstam “Alūksnes un Malienas Ziņas” atzīst, ka apmeklētājiem Mālupes lelles ļoti patīk, īpaši visi interesējas par neparasto rūķi, kuram galvā rotājas dažādu krāsu cepure. Katra cepures krāsa atbilst noteiktai temperatūrai, kāda bijusi darbiņa tapšanas brīdī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apmeklētāji aicināti atbraukt uz izstādi gaidāmās Ģimenes dienas noskaņā.

Ieeja zālē ir pa stikla zāles durvīm no stāvlaukuma puses, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos nosacījumus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.