Apelsīnu marmelāde kreoliešu gaumē Sastāvdaļas: 6 apelsīni ar plānu mizu, 1 l ūdens, 75 g “Farīna” cukura uz katriem 100 ml apelsīnu masas.
Apelsīnu marmelāde kreoliešu gaumē
Sastāvdaļas:
6 apelsīni ar plānu mizu,
1 l ūdens,
75 g “Farīna” cukura uz katriem 100 ml apelsīnu masas.
Nenoņemot mizu, sagriez apelsīnus mazos gabaliņos. Pārlej ar ūdeni un atstāj uz nakti.
Vāri maisījumu, līdz miza paliek mīkstāka, apmēram 10 min. Neuzliekot vāku, atstāj līdz nākamajai dienai.
Pārbaudi masu. Samaisi, ja vēlies labāku konsistenci.
Pievieno “Farīna” cukuru atbilstoši apelsīnu masai.
Vāri apmaisot, līdz marmelāde kļūst cieta, apmēram 20 min.
Noņem katliņu no virsmas un maisi, līdz marmelāde atdziest. Ielej marmelādi tīrās burkās un rūpīgi aizvāko. Marmelādi var uzglabāt apmēram 6 mēnešus.