Otrdiena, 16. decembris
Alvīne
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Maļam gaļu...

Tumšais rudens un ziemas laiks prasa vairāk enerģijas, tāpēc sākam lietot uzturā vairāk gaļas.

Tumšais rudens un ziemas laiks prasa vairāk enerģijas, tāpēc sākam lietot uzturā vairāk gaļas. Šoreiz apskatīsim tēmu “Maltā gaļa”, kas ļaus mums mazliet dažādot ēdienkarti, piedāvājot dažādas variācijas, izmantojot vienkāršu un salīdzinoši lētāku gaļas produktu.
Kuru gaļu lietot?
Malšanai parasti izmanto tīru cūkgaļu vai pusi uz pusi maltu liellopa un cūkas gaļas. Tīru liellopa un jo īpaši meža gaļu nebūtu ieteicams izmantot, jo tā ir pārāk sausa. Ierastajām kotletēm labāk jaukt liellopu un cūkas gaļu proporcijā puse uz pusi. Meža gaļai ieteicams piemalt cūkas speķi, ko garšas dažādošanai var aizstāt ar kūpinātu vai žāvētu speķi. Arī malto jēra gaļu ir ieteicams jaukt proporcijā pusi uz pusi ar cūkgaļu. Maļot zivis, ieteicams tās izmalt vismaz divas reizes, lai maksimāli sasmalcinātu asakas, ja tādas būtu palikušas. Varbūt mazliet neierasti, bet teicami garšo ēdieni no maltas vistas un tītara gaļas.
Tas laiks, kad varēja nopirkt tikai klučos saldētu maltu gaļu, ir pagājis, arvien vairāk sevi cienošu veikalu tīklu pircējiem piedāvā svaigi maltu gaļu. Tomēr ieteicams ir parūpēties, lai gaļu samaļ jūsu acu priekšā. Ideāli, ja varat malto gaļu sagatavot paši mājās. Tādējādi būsiet simtprocentīgi pārliecināti, ka kotletēm un frikadelēm būsiet izvēlējies vislabāko, svaigāko gaļu ar pietiekamu, bet ne pārmērīgu tauku daudzumu un bez cīpslu un skrimšļu piejaukuma. Ja jāgatavo bieži, tad sadzīves soli ļoti atvieglos elektriskā gaļas maļamā mašīna. Tā gan ir stipri dārgāka par veco, labo ar roku griežamo, tomēr ērtības un laika ietaupījumu novērtēsiet jau pirmajās malšanas reizēs.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri