Trešdiena, 17. decembris
Hilda, Teiksma
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Maljorkas mandeļkūka

Nepieciešams: 6 olas, 160 g pūdercukura, 1/2 ēdamkarote vaniļas cukura, 1 citrona rīvēta miziņa, 1 tējkarote kanēļa, 200 g mandeļu.

Nepieciešams: 6 olas, 160 g pūdercukura, 1/2 ēdamkarote vaniļas cukura, 1 citrona rīvēta miziņa, 1 tējkarote kanēļa, 200 g mandeļu.
1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
2. Uz smalkas rīves norīvē citrona miziņu un pievieno olu dzeltenumiem.
3. Olu dzeltenumiem pievieno pūdercukuru…
4. … vaniļas cukuru…
5. … kanēli.
6. Visu saputo gaisīgā masā.
7. Blenderī sasmalcina mandeles.
8. Pievieno sakultajai dzeltenumu masai, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens un 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes. Turpina putot.
9. Saputo olu baltumus.
10. Viegli iecilā saputotajā mandeļu masā un salej tortes formā ar noņemamu malu, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep apmēram 30 minūtes, pārbauda ar koka iesmiņu. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni nevajag virināt.
11. Kūku atdzesē, neizņemtu no formas. Pārklāj ar dvieli, lai neatdzistu pārāk strauji.
12. Noņem formas malas, atbrīvo kūku no cepamā papīra un pārkaisa ar pūdercukuru.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri