Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Sākas pieteikšanās piena produktu piegādei un izdalei programmas “Piens un augļi skolai” otrajā kārtā

Foto: Pexels

No 8. oktobra var pieteikties Lauku atbalsta dienesta (LAD) izsludinātajai piena produktu piegādei un izdalei programmas “Piens un augļi skolai” otrajai kārtai, liecina paziņojums aģentūras Leta publikācijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pieejamais finansējums piena produktu piegādei un izdalei izglītojamiem būs 107 834,73 eiro. Pieteikumus dalībai otrajā kārtā pieņems līdz 23.oktobrim.

LAD skaidro, ka otrā kārta tiek rīkota, jo ir vēl pieejami līdzekļi no programmai piešķirtā finansējuma.

Jau vēstīts, ka kopējais pieejamais finansējums piena piegādei un izdalei atbalsta programmā “Piens un augļi skolai” 2020./2021.mācību gadā bija 2,765 miljoni eiro, bet augļu un dārzeņu piegādei un izdalei – 1,519 miljoni eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad programmas pirmajā kārtā piena izdalei pieteicās 458 bērnudārzi un 637 skolas, savukārt augļu un dārzeņu saņemšanai pieteicās 532 bērnudārzi un 704 skolas. Pēc programmas pirmās kārtas rezultātiem pienu šajā mācību gadā saņems 244 043 bērni, savukārt augļus un dārzeņus – 255 875 bērni.

Vienotā atbalsta programma skolu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu darbojas no 2017./2018.mācību gada, apvienojot pirms tam īstenotās atsevišķās atbalsta programmas “Skolas piens” un “Augļi skolai”. Apvienotā skolu programma darbojas ar vienotu pieeju produktu izdalei bērniem un jauniešiem – augļus, dārzeņus un piena produktus bez maksas trīs reizes mācību nedēļā saņem gan pirmsskolnieki, gan 1.-9.klašu skolēni.

Apvienotās programmas mērķis ir veicināt veselīgu bērnu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi, ka arī palielināt programmas efektivitāti, nodrošināt mērķtiecīgāku atbalstu un palielināt veselīga uztura patēriņa veicināšanu starp skolēniem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.