Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aptauja: Covid-19 dēļ vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju nav apmeklējuši vai ir atlikuši ārsta vizīti

Foto: Pexel

Covid-19 dēļ 57% Latvijas iedzīvotāju pandēmijas laikā nav apmeklējuši ārstu vai ir atlikuši ārsta apmeklējumu, liecina veselības tehnoloģiju uzņēmuma “Viveo Health” veiktā aptauja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Elīna Ķibere, viens no aptaujā norādītajiem iemesliem ārsta neapmeklēšanai vai vizītes atlikšanai ir tāds, ka 83% uztver ģimenes ārsta praksi kā paaugstināta riska objektu, kur pastāv iespēja inficēties.

Tāpat aptauja atklāj, ka 91% Latvijas iedzīvotāju labprāt izmantotu tiešsaistes ārsta konsultāciju, kad klātienes apmeklējums nav nepieciešams. Ļoti aktuāla aptaujā ir mediķu pieejamība ārpus klasiskā darba laika – 92% atzīst, ka labprāt saņemtu konsultāciju arī brīvdienās.

Lai arī lielākā daļa iedzīvotāju saslimšanas gadījumā vēršas pie medicīnas speciālista vai dodas uz aptieku pie farmaceita, tomēr katrs trešais aptaujātais atzinis, ka veselības risinājumus meklē internetā. Pašārstēšanās jeb patvaļīgai diagnozes noteikšanai un bezrecepšu medikamentu lietošanai piekrīt 75% aptaujāto.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tikmēr 93% piekrīt, ka ārsta konsultācija un atbilstoša ārstēšanās vai medikamentu izvēle paātrina atveseļošanos, tāpat 77% saskata, ka attālināta konsultācija ievērojami samazinātu ģimenes ārsta apmeklēšanai veltīto laiku.

Pētījums par veselības aprūpi Latvijā tika veikts septembrī, aptaujājot 1002 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

“Viveo Health” ir globāls veselības tehnoloģiju uzņēmums, kas nesen sācis darbību arī Latvijā. Tas nodrošina veselības apdrošināšanas pakalpojumus, kā arī veselības aprūpes pakalpojumus tiešsaistes platformā. 2017.gadā Igaunijā dibinātā kompānija darbojas kopumā 42 valstīs, kamēr uzņēmuma pārstāvniecību biroji ir izvietoti astoņās valstīs, tostarp Latvijā

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.