Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Tiekas latviešu un igauņu represēto biedrības

13. un 14. oktobrī Alūksnes novada politiski represēto kluba “Sarma” un Alūksnes novada muzeja pārstāvji devās vizītē uz Igauniju, lai kopā ar sadarbības partneriem – igauņu politiski represēto biedrību “Lauztā rudzupuķe” – iestādītu represēto piemiņai koku Serves pussalā, Sāmsalas dienvidrietumos, vēsta Alūksnes novada pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latviešu delegācija tika uzaicināta iestādīt Piemiņas birzī Sibīrijas lapegli kā simbolu mūžīgai dzīvībai un represijās cietušo cilvēku piemiņai un spējai atjaunoties pēc ciešanām. Vizītes laikā latviešu delegācija iepazinās arī ar citiem ievērojamiem piemiņas objektiem Sāmsalā, kas saistīti ar igauņu tautas traģisko vēsturi. Viens no nozīmīgākajiem apmeklētajiem objektiem bija memoriāls “Memento” Kudjapes kapsētā. Vēl viena piemiņas vieta, kuru apmeklēja delegācija, bija pie Serves bākas, kur izveidota piemiņas vieta Sāmsalas iedzīvotājiem, kuri tika deportēti uz darba nometnēm.

Tikšanās kļuva par vēl vienu pierādījumu tam, cik svarīgi ir saglabāt kopīgo vēsturisko atmiņu un godināt tos, kas cietuši un gājuši bojā represiju un kara laikā, lai nodrošinātu, ka šie notikumi netiek aizmirsti.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Tiekas latviešu un igauņu represēto biedrības” saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.