Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ziemera pagastā konfiscē vairāk kā tonnu narkotiku

Foto: Valsts policija

Valsts policija šajā nedēļā aizdomās par organizētas transnacionālas noziedzības uzturētu nelegālu narkotiku rūpalu Alūksnes pusē ir aizturējusi vairākas personas un konfiscējusi lielu apjomu narkotisko vielu, kā arī nepieciešamās vielas un aprīkojumu to ražošanai. Aizturēto personu vidū ir arī personas, kuras nav Latvijas valstspiederīgie. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Uz šo brīdi jau var runāt par konfiscētu vairāk kā vienu tonnu gatavās produkcijas, kā arī prekursoru, bet apjoms noteikti būs lielāks. Jāsagaida ekspertīzes, lai noteiktu precīzu izņemto vielu svaru un sastāvu, vienlaikus jau ir skaidrs, ka tās ir sintētiskās narkotikas. Šī ir bijusi ilgstoša operācija, kurai atbalstu sniedzis arī Eiropols,” norāda Valsts policija. 

Vienlaikus Valsts policija vērš uzmanību, ka jau kopš operācijas sākuma iedzīvotājiem nebija apdraudējuma, jo visas darbības notika koordinēti un kontrolēti. “Saprotam gan vietējo iedzīvotāju, gan plašsaziņas līdzekļu interesi un satraukumu, bet, ja vēlamies, lai policija sekmīgi apkaro organizēto narkomafiju, aktīvas operācijas laikā, kad notiek vēl kratīšanas un citas procesuālās darbības, plašāka informācija nevar tikt sniegta,” skaidro policija .

Šobrīd aizvien turpinās kriminālprocesuālās darbības un izmeklēšana, tāpēc no plašākiem komentāriem policija atturās, bet drīzumā par šo vērienīgo operāciju noteikti informēs plašāk.

Lasi arī :

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Komentāri (1)

  1. Neticu, ka kaut kas šāds var novadā notikt, bez kādu vietējo iesaistes. Tomēr ne par velti jau ilgāku laiku zināmās aprindās runā, ka ar narkotikām Alūksnē ir reāla problēma, it sevišķi jauniešu vidū. Tikai oficiālās sejas un instances par to izteiksmīgi klusē. Ļoti ceru, ka šāda liela izmeklēšana paķers pie olām arī vietējos “vitamīnu” izplatītājus un šīs rūpalas organizētājus.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.