Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Nord Ost” nosargā ceļojošo kausu

Foto: Kristaps Upenieks 2019. gada apbalvošanas ceremonijā Alūksnē

Jelgavā 30. augustā norisinājās Latvijas čempionāta ūdens motosportā noslēdzošais ceturtais posms, kur startēja liels ātrumlaivu skaits un tituliem bagāti dalībnieki. Arī šogad komandu kopvērtējumā kausu ieguva Alūksnes ūdens motosporta klubs “Nord Ost” .

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ceļojošais kauss Alūksnē

Jelgavā sacensības notiek tradicionāli, un tajās ir daudz sportistu, jo uz starta stājās un trasē devās 48 ātrumlaivas. Sacensībās piedalījās ne tikai Latvijas čempionāta komandu dalībnieki, bet bija ieradušies arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas. Azartu palielināja fakts, ka komandu cīņā rezultāti pirms pēdējiem startiem bija ļoti blīvi un ceļojošo kausu cerības izcīnīt bija vairākiem klubiem. Šajā posmā četri klubi startēja ar pilotiem visās laivu klasēs.

Galu galā ļoti sīvā cīņā komandu kopvērtējumā kausu nosargāja “Nord Ost” ar 1440 punktiem, otrās vietas ieguvēji “Motosport 77 Aizkraukle” ar 1275 punktiem, bet trešajā vietā ar 1244 punktiem “W 4 Jurmala Racing Team”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Jelgavas posma uzvarētājiem kļuva un kopvērtējumā Latvijas čempionu sarakstā ierindojās arī kluba “Nord Ost Alūksne” sportisti – Kristaps Upenieks TN550 un Reinis Musts O250.

Domā jau par nākamo sezonu

Alūksnes ūdens motosporta kluba “Nord Ost” valdes loceklis Armands Musts aizvadīto sezonu vērtē kā veiksmīgu. “Tā kā mūsu mērķis sezonas sākumā bija noturēt kausu Alūksnē, to esam izdarījuši. Kauss palika mājās.
Taču jāatzīmē, ka visas komandas Jelgavas posmā bija spēcīgi sagatavojušās. Kopvērtējumā posmā ieguvām 3. vietu, kur starp komandām un godalgotajām vietām šķīra vien divu punktu atšķirība. Sacensības bija spraigas. Sezonas griezumā mēs savu uzdevumu esam izpildījuši, komanda bija mobilizējusies. Sezonas sākumā startējām ar desmit korpusiem, bet, tā kā Latvijas kausā Normundam Sniķerim laiva tika sabojāta, viņam tā ir atjaunošanas stadijā, un turpinājām braukt ar deviņiem korpusiem. Divi jaunie debitanti sevi arī ir parādījuši. Ar viņiem ir jāstrādā, un jau nākamajā gadā varam domāt par viņu rezultātiem. Nepabeidzot šo sezonu, mēs jau domājam par nākamo sezonu,” saka A. Musts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz jautājuma – noslēguma balle

Vaicājot, vai sezonas noslēguma balle atkal notiks Alūksnē, kurā ir gadu tiekas Latvijas ūdens motosportisti, jo alūksniešu komandai “Nord Ost” ir, ar ko dižoties – aizvadītajā sezonā atkal kļuvuši par Latvijas čempioniem komandu vērtējumā, A. Musts saka: “Tas ir diskutabls jautājums, neesmu gatavs šobrīd atbildēt. Neesam gatavi gadu no gada rīkot noslēguma pasākumu, jo tas ir ne tikai atbildīgs, bet arī finansiāls jautājums. Ja būs palīgi, tad mēs varam noorganizēt šādu pasākumu, bet paši uz savu galvu neesam to gatavi darīt.”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.