Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Foto: Gaujienā svin Vīna svētkus

Gaujienas muižas parkā pie barona celtā degvīna brūža sestdien, 17. augustā, norisinājās Vīna svētki. Gaujieniešiem ir tradīcija ik gadu svētkos godināt kādu no vēsturiskajām ēkām, šogad kārta degvīna brūzim.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā pastāstīja Gaujienas Tautas nama vadītāja Laima Poševa, pasākums notiek ar mērķi godināt sava pagasta kultūrvēsturi, katru gadu īpaši akcentējot kādu no muižas ansambļa ēkām un ar to saistīto stāstu, kā arī radīt skaistu sarīkojumu gaujieniešiem, viesiem un uz Gaujienas kapu svētkiem sabraukušajiem novadniekiem. Organizatore atzina, ka apmeklējums ir pietiekami kupls – visi skatītāju soliņi pilni un arī vīna svētkos izvietotie galdiņi parka lampiņu gaismā omulīgi piepildīti. Pasākumu kuplināja arī Gaujienas skolas absolventu grupas – daudzi šajā augusta nogalē apmeklēja savu dzimto pagastu un dzimto skolu Gaujienas pilī, ko vakara gaitā varēja arī izstaigāt.

Kamēr jautrā un atraktīvā dziedošo Valmieras teātra aktieru grupa “Žerāri” lutināja ar jautru un atraktīvu koncertprogrammu, Taurenes amatierteātris “Radi” demonstrēja izrādi “Četras dāmas un džokers”, svētku dalībnieki degustēja atspirdzinošus dzērienus, uzkodas, Brantu muižas saimnieces Ilzes Briedes sarūpēto cienastu. Īpašs pārsteigums bija pēc viduslaiku metodes ceptās vafeles, ko savulaik pie vīna uzkoduši Livonijas laika aristokrāti. Tādus našķus vīna svētku viesiem bija sarūpējušas pavāres no Cēsu pils kompleksa. Savukārt degustēšanas procesā lielu atsaucību izpelnījās ķirbju vīns un melleņu balzams. Mājražotāji uzsvēra – vīns domāts nevis plašam patēriņam, bet gan baudīšanai. Pasākuma noslēgumā, dāvinot īpašas vīna glāzes, svētku organizatore Laima Poševa teica paldies visiem, kuri kuplināja Vīna svētkus ar savu dalību un piedāvājumu.

Pēc šīm norisēm apmeklētājus priecēja balle ar grupu “Putukvass” un saksofonistu Arni Grapu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Foto: Gaujienā svin Vīna svētkus” saturu atbild “Alūksnes un Malienas Ziņas”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.