Trešdiena, 17. decembris
Hilda, Teiksma
weather-icon
+1° C, vējš 1.34 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Aukstā tomātu zupa

Saulainajām dienām var gatavot tomātu zupu, kas nav jāvāra, turklāt atšķirībā no citām aukstajām zupām nebojājas.

Saulainajām dienām var gatavot tomātu zupu, kas nav jāvāra, turklāt atšķirībā no citām aukstajām zupām nebojājas. To var uzglabāt pat vairākas dienas, un zupas garša kļūst pat labāka, jo pastiprinās paprikas un citu dārzeņu garša.
Zupā ir maz kaloriju, bet ēdiens ar grauzdiņiem vai baltmaizi ir sātīgs. Pasniedzot šķīvī ieliek ledus gabaliņu, kas atšķaida sulu un dara to patīkami vēsu. Nekādā gadījumā nevajadzētu likt zupā krējumu, jo tas sabojā garšu.
Četrām porcijām zupas vajadzīgs: litrs tomātu sulas, divi tomāti, sīpols, divas krāsainās paprikas, divi vai trīs gurķi, zaļumi (loki, dilles, pētersīļi), sāls, baltvīns pēc garšas, ēdamkarote etiķa un 10 pilieni “Tobasko” mērces, kā arī ledus gabaliņi.
1.Vispirms smalki sagriež sīpollokus un citus zaļumus, ko liek zupas traukā.
2. Pievieno kubiņos sagrieztu papriku, tomātus un gurķus.
3. Pieliek smalki sagrieztu sīpolu, var arī vārītu kartupeli.
4. Pielej tomātu sulu un samaisa.
Piepilina “Tobasko” mērci, etiķi, kā arī pieliek sāli. Ja vēlas, var pievienot baltvīnu pēc garšas.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri