Ir cilvēki, kuri no rītiem apmierinās tikai ar tasi kafijas vai pat apzināti izlaiž rīta maltīti laika trūkuma dēļ un nevēloties gatavot. Tomēr dietologiem par to ir cits viedoklis, un viņi saka, ka tas ir pilnīgi nepareizi.
Viņi uzskata, ka brokastis ir vissvarīgākā ēdienreize. Pēc statistikas, cilvēki, kuri pieraduši brokastot, ir mazāk pakļauti stresam nekā tie, kuri tās izlaiž. Tie, kuri nebrokasto, ar pūlēm koncentrējas uz izpildāmo darbu, cieš no galvas reiboņiem un biežāk izraisa satiksmes negadījumus. Ievērots arī, ka tie, kuri neatsakās no rīta maltītes, pusdienās un vakariņās izvēlas ēdienus ar mazāku kaloriju daudzumu.
Dietologi iesaka sākt rītu ar ūdens, tējas vai sulas glāzi. Arī piens palīdzēs organismam pamosties un sākt gremošanas procesu. Turklāt glāze piena vai kefīra, biezpiens, kas nokļuvis kuņģī dienas sākumā, apgādās organismu ar vērtīgajiem B un A grupas vitamīniem. Nedrīkst aizmirst arī maizi. Tomēr par vislabākajām brokastīm speciālisti uzskata biezputru. Karsta putra palīdz uzmundrināties. Graudaugi satur ogļhidrātu kompleksu, kas ilgu laiku nodrošinās organismu ar enerģiju, tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un mikroelementiem.
Kas attiecas uz mums ierasto kafijas tasīti brokastīs, tad tas pilnībā iederas. Kofeīns lieliski stimulē smadzenes. Tāpēc ēdīsim! Labu apetīti!
Reklāma