Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Būs jaunas izglītības programmas

08

Smiltenes tehnikuma Alsviķu teritoriālajā struktūrvienībā rīkotajā profesionālās kompetences pilnveides seminārā “Izglītojamais ar funkcionālajiem traucējumiem profesionālajā izglītībā”, kas norisinājās mēneša sākumā, tā dalībniekiem bija arī vairāki jautājumi skolas vadībai par programmām, ko izglītības iestāde piedāvās nākamajā mācību gadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā informēja struktūrvienības vadītāja Astrīda Bētere, jaunums, ka pirmo reizi Alsviķos uzņems mācīties audzēkņus bez ierobežojumiem profesionālās vidējās izglītības programmās “Būvizstrādājumu galdnieks” un “Tērpu izgatavošanas un stila speciālists”, kurās mācību ilgums ir četri gadi. Šajās programmās var mācīties ikviens, kurš ieguvis pamatizglītību.

Turpinās uzņemt audzēkņus ar funkcionāliem traucējumiem profesionālās pamatizglītības (mācības –
divi gadi) “Koksnes materiālu apstrādātājs”, un arodizglītības programmās (mācības – trīs gadi) “Šuvējs” , “Dārzkopis” un “Pavāra palīgs”.

Jaunās programmas laikā, kad lielas pārmaiņas piedzīvo Alūksnes novada skolu tīkls, varētu īpaši novērtēt Alūksnes novada jaunieši, kuri beigs 9. klasi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā akcentēja skolas izglītības metodiķe Zoja Čakša, tā izglītības iestādei būs jauna pieredze, bet skolas pedagogu kolektīvs ir gatavs to izmēģināt.

Izskanēja arī jautājums, vai audzēkņiem, stājoties Alsviķu teritoriālajā struktūrvienībā, jākārto iestājeksāmeni. Struktūrvienības vadītāja skaidroja, ka tie nav jākārto.

Mācību procesā audzēkņi ne tikai apgūst teoriju, bet arī vēro meistarklases un paši arī līdzdarbojas, dodas mācību ekskursijās uz uzņēmumiem, pievienojas “ēnotājiem”. Struktūrvienība organizē profesiju reklāmas nedēļas, piedalās amatnieku tirdziņos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sekmīgajiem audzēkņiem ir iespēja izmantot projekta ERASMUS+ piedāvājumu.

Pēc mācībām var piedalīties brīvā laika nodarbībās, dziedāt, dejot, spēlēt teātri, darināt rokdarbus vai zīmēt, kā arī darboties audzēkņu pašpārvaldē. Ir iespēja arī apmeklēt vingrošanas nodarbības, organizēt dažādas sporta spēles un sacensības vai pārbaudīt spēkus trenažieru zālē.

Struktūrvienībā ir atbalsta personāls, kas palīdz izglītojamajiem apgūt mācību saturu un sekmē gūt sasniegumus, apgūstot profesiju.

Šobrīd Alsviķu programmās mācās dažāda vecuma un izglītības pieredzes audzēkņi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.