Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Foto: Alūksnes Muižas parkā pārgājiena laikā dalībnieki iestāda 30 kokus un košumkrūmus

Šodien Alūksnes Muižas parkā norisinājās pārgājiens – talka, kuras laikā ģimenes, pašvaldības darbinieki un dabas aizsardzības eksperti iestādīja 30 košumkrūmus un kokus. Pasākums tika organizēts projekta “Meža dienas 2024. gadā” ietvaros, lai veicinātu videi draudzīgu saimniekošanu un palīdzētu atjaunot Alūksnes Muižas parka ainavu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piedaloties Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas un Alūksnes novada muzeja pārstāvjiem, Alūksnes mežniecības vecākajam mežzinim Andrim Mičulim un interesentiem, pasākuma dalībnieki ne tikai palīdzēja atjaunot parka floru, bet arī uzzināja vairāk par parka saglabāšanas pasākumiem pēc mizgrauža postījumiem. Dalībniekiem bija iespēja izzināt, kā šie postījumi ietekmē vietējo ekosistēmu un kādi pasākumi tiek veikti, lai parku saglabātu nākamajām paaudzēm. Tāpat pasākuma ietvaros dalībniekiem bija iespēja izstaigāt parku kopā ar Alūksnes novada muzeja gidu, uzzināt par parka vēsturi un izpētīt tā ainaviskos elementus, tostarp izcilos dendroloģiskos eksemplārus, piemēram, Veimuta priedi.

Alūksnes novada pašvaldība, kas ir projekta realizētājs, izsaka sirsnīgu pateicību visiem, kuri atrada laiku un piedalījās talkā, sniedzot savu ieguldījumu parka atjaunošanā un tā floras bagātināšanā. Tā bija lieliska iespēja pavadīt dienu dabā, veidojot sakoptu un ilgtspējīgu vidi gan sev, gan nākamajām paaudzēm. Jāatzīmē, ka parka papildināšana ar kokiem un krūmiem noris jau ilgāku laiku, un šis bija vēl viens pasākums projekta “Meža dienas 2024. gadā” ietvaros. Projekta moto: „Veidosim daudzveidīgu, videi draudzīgu un saimnieciski rosīgu Latviju un tīkamu tās ainavu!”

Pasākuma organizatori aicina arī turpmāk iesaistīties Alūksnes Muižas parka atjaunošanas un sakopšanas darbos un kopā radīt vēl skaistāku un zaļāku Latviju.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.