Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Pasākums visai ģimenei Alūksnes Muižas parkā

5. oktobrī Alūksnes novada muzejs aicina piedalīties Alūksnes Muižas parka atjaunošanas darbos – koku stādīšanā, kā arī kopā ar Alūksnes mežniecības vecāko mežzini Andri Mičuli iepazīt, kādi parka saglabāšanas pasākumi veicami mizgrauža postījumu rezultātā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākuma dalībnieki aicināti plkst. 11.00 tikties Alūksnes Jaunās pils pagalmā.

Tā ir lieliska iespēja visai ģimenei kvalitatīvi pavadīt laiku dabā, kopā ar Alūksnes novada muzeja gidu izzināt Alūksnes Muižas parka vēsturi, iepazīt tā ainaviskos elementus un unikālo floru. Tāpat izpētīt, kā mizgrauzis ietekmē vietējo ekosistēmu un kādi risinājumi meklējami, lai saglabātu parka vērtības un nodrošinātu tā ilgtspēju nākotnē.

Saskaņā ar Alūksnes Muižas parka izpēti un atjaunošanas koncepciju, parka ainava šobrīd tiek papildināta ar jauniem kokiem un krūmiem. Pasākuma ietvaros notiks arī jauno stādījumu veidošanas talka. Aktivitātes norisinās Alūksnes novada pašvaldības īstenotā projekta “Meža dienas 2024. gadā” ietvaros, kura moto ir: „Veidosim daudzveidīgu, videi draudzīgu un saimnieciski rosīgu Latviju un tīkamu tās ainavu!” Projekts tiek realizēts, lai popularizētu videi draudzīgu saimniekošanu un veicinātu Latvijas ainavu ilgtspējīgu attīstību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

19. gs. sākumā Alūksnes Muižas parkā tika izveidota visplašākā koku un stādījumu kolekcija Vidzemē, un tā dendroloģiskā bagātība joprojām piesaista daudzus apmeklētājus. Lai gan daudzi no svešzemju kokiem un krūmiem, kas tika stādīti baronu Fītinghofu laikā,  ir pazuduši, parka vēsturisko šarmu joprojām saglabā daži izcili eksemplāri, kā, piemēram, Veimuta priede, Sibīrijas baltegles un trauslā vītola šķirne Bullata.

Aicinām piedalīties vēsturiskā parka atjaunošanā un gūt jaunas zināšanas par dabas aizsardzību!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.