Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Jumiķi ar 15 gadu pieredzi

Ikvienam zināms, ka labākie savas jomas profesionāļi ir tie, kuriem ir praktiskā pieredze savā profesijā. Ir skaidrs, ka iegūtā izglītība ir nozīmīga, taču vēl būtiskāka ir pieredze konkrētajā darbā, jo īpaši svarīgi tas ir praktiskā darba darītājiem, piemēram, jumiķiem. Namdari.lv komandā ir speciālisti ar 15 gadu pieredzi. Uzklāti desmitiem jumti ir vislabākā vizītkarte mūsu paveiktajam – jumta remonts ir mūsu ikdiena.

Savā 15 gadu ilgajā pieredzē esam pamanījuši vairākas lietas, kas reizēm traucē ideālai sadarbībai starp jumiķiem un pasūtītāju. Par tām turpinājumā.

Tāme ir jāizprot

Dažkārt, uzsākot sadarbību ar jumiķi kā primārais jautājums tiek uztverta pakalpojuma cena, neiedziļinoties, kā tā veidojas. Ir jumiķi, kas reklamē savus darbus un to zemās cenas, taču nepastāsta, ka par to klients var saņemt tikai, piemēram, seguma uzklāšanu bez noteksistēmas izbūves, bez pamatnes veidošanas un citiem jumta kvalitāti būtiski ietekmējošiem darbiem. Tāpēc rosinām noskaidrot, ko ietver cena, lai nesanāk kā klasiskajā teicienā, ka skopais maksā divreiz. Tāpat jārēķinās, ka izmaksas ir arī transportam, dažādiem stiprinājumiem, iepriekš neplānotiem darbiem utt.

Ne viss der visam

Katram jumtam ir savs piemērotākais segums. Nereti saimnieki grēko, izvēloties ekonomiski izdevīgāko segumu, bet neiedziļinoties, ka tam, iespējams, ir īss kalpošanas laiks vai varbūt konkrētais segums nemaz nav piemērots konkrētā nama jumta slīpumam un arhitektūrai.

Svarīgs pareizs “pīrāgs”

Pat ar visdārgāko un ekskluzīvāko jumta seguma veidu nebūs pietiekami, ja vēlaties, lai jumts kalpo ilgi. Profesionāli un pieredzējuši jumiķi zina, kā veidot jumta “pīrāgu” jeb slāņus. Ir būtiski, lai jumtam būtu pareizi sagatavotas nesošās konstrukcijas, lai uz tām nepieciešamības gadījumā tiktu izbūvēta siltumizolācija, pretkondensāta plēves utml. Tāpat jāizvēlas katram jumta seguma veidam piemērotākie stiprinājumi un citi materiāli.

Pieredze palīdz izvairīties no kļūdām

Savā 15 gadu darbības laikā esam labi iepazinuši pasūtītāju iespējamās kļūdas, tāpēc jau sadarbības sākumā esam kā konsultanti, palīdzot izvēlēties piemērotāko segumu, kopā vienojoties par izdevīgākajiem risinājumiem, bet nepieciešamības gadījumā, veicot jumta apsekošanu vai remontu.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.