Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Par „Kultūrvietu” atzīta Lūznavas muiža

Publicitātes attēls

27. februārī Latvijas Televīzijā notika sabiedrisko mediju gada balvas „Kilograms kultūras” apbalvošanas ceremonija, kurā noskaidroti 2020. gada spilgtākie notikumi un procesi kultūrā deviņās kategorijās. Kategorijā „Kultūrvieta” uz balvu pretendēja arī Alūksnes muižas parks.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzvarētāju šajā kategorijā nosauca pērnā gada laureāta – kultūras vietas „Hanzas perons” vadītāja Ieva Irbiņa. Viņa savā uzrunā atgādināja, ka aizvadītajā gadā koncertzāles, teātrus, operu, muzejus, bibliotēkas apmeklētājiem nācās nomainīt pret daudz ikdienišķākiem apstākļiem – mājām, kur esam centušies baudīt klātienē domātus notikumus attālināti. „Šobrīd slēgtās, bet aprūpētās un apmīļotās kultūras vietas lai ir kā cerību stars, ka iespējami drīz tiksimies klātienē, atkal varēsim kopā smieties un gavilēt māksliniekiem un dot viņiem enerģiju. Tagad enerģija ir jādod kultūrvietām,” teica I. Irbiņa.

Par laureātu šajā kategorijā kļuva Lūznavas muiža. Saņemot balvu, Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne sacīja, ka Lūznavas muiža kļuvusi par vietu, kas rada iedvesmu. Jau pirms 100 gadiem tā veidojusies par vietu lauku teritorijā, kas palīdz citiem. „Mēs turpinām piesaistīt apmeklētājus un viesus, kuri, atbraucot uz Latgali, apmeklē ne tikai Lūznavas muižu, bet arī viesojas pie vietējiem amatniekiem un citiem. Tā ir liela pievienotā vērtība šādām kultūrvietām novados,” atzina I. Balčūne.

Nominācijai šajā katagorijā bija izvirzīti arī  Liepājas teātris, “Sansusī” rezidenču centrs “Susēja” un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes novadu balvu pasniegšanas ceromonijā pārstāvēja Alūksnes novada domes deputāts Druvis Mucenieks.

Gada “Notikuma” titulu šogad izpelnījās Mežaparka Lielās estrādes nodošana ekspluatācijā.

Jāatgādina, ka blvas nominantus izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv žūrija, bet uzvarētājus izvēlējās skatītāji un klausītāji.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.